Inför varje års Guldägg väljs en välrenommerad kreatör att axla rollen som juryordförande. I år får en designer leda juryarbetet för första gången: Björn Kusoffsky, vd och Creative Director på Stockholm Design Lab.

Det är självklart en stor ära. Många av de mest framstående varumärkena är idag designdrivna, vilket leder till att alltifrån kommunikationsbyråer till managementkonsulter intresserar sig alltmer för designdisciplinen. Det är en spännande tid, där kreatörer både av egen vilja och omvärldens krav anstränger sig hårdare än någonsin för att företag ska förstå den avgörande betydelsen av riktigt differentierande kommunikation, säger Björn Kusoffsky. 

Björn Kusoffsky är vd, grundare och Creative Director på Stockholm Design Lab. Han är utbildad vid Beckmans Designhögskola och har varit en av landets mest tongivande designers i över tre decennier. Hans formgivning är representerad på Nationalmuseum i Stockholm och har ställts ut i bland annat Tokyo, Moskva och New York. 2014 belönades han med Berlingpriset och 2015 valdes han in i den anrika Platinaakademien.

Varje år tävlar hundratals fantastiska bidrag i Guldägget. Den exklusiva skara på två procent som belönas med den finaste valören har stötts och blötts av en oerhört kunnig jury – jag är övertygad om att Björns ledarskap säkerställer att de allra främsta guldkornen väljs ut, säger Linda Nilsson, projektledare och tävlingsansvarig för Guldägget. 

Björn Kusoffsky ser fram emot juryarbetet.

– Jag vill inspirera juryn att belöna det remarkabla. Enkla, intuitiva idéer som märks, men som också stärker varumärken på längre sikt.


Nyheter inför Guldägget 2019
Inför Guldägget 2019 tas kategorier Film och Onlinefilm bort och ersätts med kategorierna Kortare filmer och Längre filmer.

Kategori Kortare filmer
Kategorin Kortare filmer innefattar filmer som är maximalt 60 sekunder och som publicerats på linjära och/eller digitala kanaler samt bio. Det ska finnas en tydlig avsändare, oavsett om uppdragsgivaren betalat för utrymmet eller inte.

Kategori Längre filmer
Kategori Längre filmer innefattar filmer som är minst 61 sekunder och som publicerats på linjära och/eller digitala kanaler samt bio. Det ska finnas en tydlig avsändare, oavsett om uppdragsgivaren betalat för utrymmet eller inte.

Förutom förändringarna gällande de nya filmkategorierna så tas kategori Mobilt bort och kommer från och med 2019 att ingå i kategori Digitalt.

Guldäggets juryordförande utses av Sveriges Kommunikationsbyråers styrelse.
Inlämningen till Guldägget öppnar idag den 10 december 2018, med deadline den 28 januari 2019.
Guldäggsgalan går av stapeln den 25 april på Stockholm Waterfront Congress Centre.  

Kontaktinformation
Linda Nilsson, tävlingsansvarig Guldägget, 070-757 25 63, linda@komm.se
Björn Kusoffsky, juryordförande Guldägget 2019, 08-5555 1900, bjorn@stockholmdesignlab.se

Om Björn Kusoffsky
Creative Director, grundare och vd för Stockholm Design Lab, en av Europas mest respekterade designbyråer. Född 1965 30 års erfarenhet av att strategiskt bygga varumärken internationellt genom visuell identitet, kommunikation, retailkoncept och förpackningsdesign. En av Skandinaviens ledande Creative Directors som skapat övergripande strategi och identitet för bland andra SAS, Åhlens, Ericsson, Polestar, Stadium och Moderna Museet. Över 200 priser –däribland 6 Guldägg, 2 guld vid Cannes Lions och 3 Red Dot Awards. Mottagare av Berlingpriset 2014. Invald i Platinaakademin 2015.

Om Guldägget
Guldägget är Sverige äldsta och största kommunikationstävling vars syfte är att höja den kreativa standarden, lyfta fram Sveriges bästa kommunikation och föra den framåt. Tävlingen vill inspirera och ge mod till en hel bransch och få kommunikationsskapare att vilja anstränga sig ännu mer för att näringslivet ska få uppleva den avgörande betydelsen av god kommunikation. Läs mer på www.guldägget.se

Om Sveriges Kommunikationsbyråer (KOMM)
Sveriges Kommunikationsbyråer är en branschorganisation för alla typer av byråer inom kommunikation, såsom reklam, PR, design, event, DM, digital, mobil, media och action marketing. Vi inspirerar och utbildar våra medlemmar för att de ska kunna göra bättre affärer, både för sina uppdragsgivare och för sig själva. Dessutom arbetar vi med opinionsbildning för att öka kännedomen om kommunikationens betydelse för näringsliv och samhälle. Läs mer på www.komm.se
Kontakt


Linda Nilsson

vd & tävlingsansvarig

linda@komm.se

Anna Magnberg

Projektledare

anna@komm.se

Julia Urbán

Produktionsledare