Adam Kerj, cd Saatchi & Saatchi, Johanna Frelin, vd Hyper Island, Petra Albrektson, ad Åkestam Holst och Magnus Andersson, copywriter Jung von Matt ska utse Kycklingstipendiaterna för 2012 års upplaga av Guldägget. 


Adam Kerj, Saatchi & Saatchi, Johanna Frelin,  Hyper Island, Petra Albrektson, Åkestam Holst och Magnus Andersson, Jung von Matt. 

- Det är stort att få vara med i Kycklingjuryn, att identifiera och hylla nya talanger är enormt viktigt då det ger en färdriktning om framtiden, säger Johanna Frelin, vd Hyper Island.

Kycklingstipendiet är ett av de tre specialpriser som ingår i Guldäggstävlingen och instiftades av Sveriges Kommunikationsbyråer. Syftet med stipendiet är att uppmuntra nya och begåvade kreatörer till att utvecklas ytterligare inom sitt område. Tre stipendiater får 20 000 kronor vardera.  

- Att tilldelas Kycklingstipendiet är inte bara en ära, utan också en bekräftelse på att det man gör inte är helt uppåt väggarna. Lika ärofyllt ska det bli att bekräfta och uppmuntra andra. Tillskillnad från andra utmärkelser kan man bara tilldelas Kycklingstipendiet under en viss tid i livet, vilket gör det ännu mer speciellt, säger årets Kycklingstipendiat Petra Albrektson, ad på Åkestam Holst.

Kycklingstipendiet kan sökas av personer som studerar eller som varit verksamma inom PR, reklam, formgivning, design, illustration, film etc. i max 3 år - oavsett deras yrkesroll. Nytt för i år är att inlämningen görs digitalt, dels för att underlätta för sökande och dels för att få in fler ansökningar. Tidigare i år har till exempel Björn Kussoffsky (1989), Linus Karlsson (1992), Anna Qvennerstedt (1995) och Nina Granath (2010) belönats.

Inlämningen är gratis och öppen från måndag den 19 december och deadline är den 17 februari. Anmälningslänk finns på guldagget.se.
Kycklingstipendiet delas ut på Guldäggsgalan den 17 april.


Kontaktinformation:
Maja Siösteen, Guldäggsgeneral, maja@komm.se, 070 215 10 32  
Adam Kerj, cd Saatchi & Saatchi, 070 912 99 40
Johanna Frelin, vd Hyper Island, 073 365 10 56
Magnus Andersson, copywriter Jung von Matt, 076 865 18 33
Petra Albrektson, ad Åkestam Holst, 073 535 32 81

Om Kycklingstipendiet

Kycklingstipendiet är ett specialpris inom ramen för Guldägget.För att uppmuntra nya, begåvade kreatörer har Sveriges Kommunikationsbyråer inrättat Kycklingstipendiet som ger tre stipendiater 20000 kronor var. Pengar som ska användas till att utvecklas ytterligare inom sitt område.Stipendiet kan sökas av dig som studerar eller som varit verksam inom Pr, reklam, formgivning, design, illustration, film etc. max 3 år - oavsett din yrkesroll. Det krävs inga färdiga, publicerade jobb för att söka. En genomarbetad mapp från skolan går lika bra som stora kampanjer för etablerade varumärken. Förmågan att göra bra jobb för tunga upp­dragsgivare kan räknas som merit, men udda produktioner för små kunder fungerar också. Det är talang, idéstyrka och personligt uttryck som avgör. Läs mer på www.guldägget.se.

Om Guldägget

Syftet med Guldägget är att lyfta fram Sveriges bästa kommunikation och föra svensk kommunikation framåt. Den kreativa standarden ska höjas. Det ska inspirera och ge mod till en hel bransch. Kommunikationsskapare ska vilja anstränga sig ännu mer och näringslivet ska uppleva den avgörande betydelsen av god kommunikation. Läs mer på www.guldägget.se

Om Sveriges Kommunikationsbyråer

Sveriges Kommunikationsbyråer är en branschorganisation för alla typer av konsulter inom kommunikation, såsom reklam, PR, design, event, DM, digital, media och action marketing. Vi inspirerar och utbildar våra medlemmar för att de ska kunna göra bättre affärer, både för sina uppdragsgivare och för sig själva. Dessutom arbetar vi med opinionsbildning för att öka kännedomen om kommunikationens betydelse för näringsliv och samhälle. Läs mer på www.komm.se
Kontakt


Linda Nilsson

vd & tävlingsansvarig

linda@komm.se

Anna Magnberg

Projektledare

anna@komm.se

Julia Urbán

Produktionsledare