Hanna Öberg, Anna Magnusson, Mona Brorsson och Linn Persson ska köra damernas stafett under VM i Östersund. Fotograf/Källa: Per Danielsson

Linn Persson, Mona Brorsson, Anna Magnusson och Hanna Öberg utgör kvartetten som kör lördagens damstafett, medan herrlaget består av Fredrik Lindström, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson.

På fredagens presskonferens presenterades de båda svenska stafettlagen som ska tävla på lördag. 

Fredrik Lindström, som är uttagen att köra första sträckan för herrarna och som haft VM som mål efter att ha kommit tillbaka från körtelfeber, kommenterar:

- Herrstafetten var nog en av de drömmar jag hade när jag var långt ifrån tävlingsspåret. En herrstafett på hemmaplan... Det fanns ett grymt stort sug att komma tillbaka tills dess.

Även Martin Ponsiluoma, som ska åka tredje sträckan ser fram emot lördagen:

- Det är något man längtat efter hela året. Jag är väldigt laddad på min uppgift, säger Martin.

Damlaget:

Linn Persson - Första sträckan. Femma i mixstafetten, 42:a i sprinten, 21:a i jaktstarten och 15:e i distansen. 
Linn sköt fullt i mixstafetten och hade där fjärde tid i spåret. I sprinten blev det tre bom men hon var endast 54 sekunder långsammare än snabbaste Denise Hermann. I jaktstarten klättrade hon rejält och hade 19:e åktid. I och med resultatet i distansen kvalificerade Llinn sig till söndagens masstart. 

Mona Brorsson - Andra sträckan. Femma i sprinten, sjua i jaktstarten, sexa i distansen.
Mona imponerade i sprinten och var länge med i medaljstriden, dessutom hade hon sjunde bästa åktid. Hon hade även sjunde åktid under jaktstarten och var snabbast av svenskorna. Det var hon även i distansen och där missade hon bara ett skott, vilket gav en sjätteplats.

Anna Magnusson - Tredje sträckan. 43:a i sprinten, 11:a i jaktstarten, 65:a i distansen.
Anna åkte fort i sprinten och hade 19:e åktid. I jaktstarten avancerade hon 32 placeringar med bara en bom på fyra skjutningar. 

Hanna Öberg - Fjärde sträckan. Femma i mixstafett, fyra i sprint, femma i jaktstart, etta i distans, trea i singelmix-stafett.
Hanna gjorde en stark insats i mixstafetten och sköt en av sina stående serier på bara 21 sekunder. I sprinten både åkte och sköt hon snabbt och var bara 0,6 sekunder bakom bronsplats. Även i jaktstarten var hon nära medalj, men någon bom för mycket och 13 tid i spåret räckte till en femteplats. I distansen sköt hon fyra nollor och tog därmed som bekant ett VM-guld. I torsdagens singelmix-stafett gjorde hon och Sebastian Samuelsson en stark insats som gav en tredjeplats. 

Herrlaget:

Fredrik Lindström - Första sträckan. 66:a i sprint. 
Fredrik fick känna på formen under sprintloppet efter säsongens körtelfeber. Det resulterade i en 66:e plats, och tyvärr ingen jaktstart. 

Jesper Nelin - Andra sträckan. Femma i mixstafett, 41:a i sprint, 33:a i jaktstart, 28:a i distans. 
Jesper åkte fort och stabilt under mixstafetten och hade sjätte tid i spåret. I sprinten gjorde han en godkänd skjutinsats med bara två bom men var något långsammare i spåret. I jaktstarten åkte han betydligt snabbare med 14:e tid och klarade en 33:e plats med fem missade skott. Distansen var något tyngre och med tre missade skott blev det en 28:e plats. 

Martin Ponsiluoma - Tredje sträckan. 47:a i distans. 
Martin fick prova formen i distansloppet, där det blev fyra bom, och där han slutade 47:a 

Sebastian Samuelsson - Fjärde sträckan. Femma i mixstafett, 29:a i sprint, 16:e i jaktstart, fyra i distans, trea i singelmix-stafett. 
Sebastian visade upp att formen finns där under mixstafetten och var snabbast av alla i spåret. Tyvärr ställde stående skyttet till det i sprinten, men där hade han ändå 12:e åktid. I jaktstarten klättrade Sebastian 13 placeringar och visade god åkform med 10:e tid i spåret. I distansen imponerade Sebastian med 19 av 20 träff och åttonde bästa åktid, en prestation som räckte till ej fjärde plats. I singemix-stafetten hade Sebastian nerverna med sig i sista stående skyttet och pkte in Sverige på en tredje plats. 
 

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda och popularisera skidskytte samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vi verkar för ett aktivt ungdomsarbete, kombination av idrott och utbildning, utveckling av anläggningar, internationellt samarbete samt information och marknadsföring av svenskt skidskytte. Detta gör vi utifrån våra värderingar gemenskap, ärlighet, jämställdhet, kvalitet, utveckling och affärsmässighet. Ambitionen är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte. Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Jessica Bollnert

Pressansvarig för Världscupen i Östersund

jessica.bollnert@skidskytte.se

+47 926 96 058

Patrik Jemteborn

Ordförande organisationskommittén för Världscupen i Östersund

patrik.jemteborn@skidskytte.se

070-671 20 08

Nicklas Olausson

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

nicklas.olausson@skidskytte.se

070-3210251