Varje år väljs ett antal välrenommerade kreatörer för att kora branschens vassaste talanger som prisas med Kycklingstipendiet.

I år har dessa fem personer valts att sitta i juryn: Ori Mace, Managing Director på Acne, Jeremy Phang, art director på Åkestam Holst, Gaioo Phunwut, Art Director på BVD, David Orlic, vice vd och innovationschef på Prime Weber Shandwick, och Emma Eriksson, art director på Forsman & Bodenfors.


Från vänster: David Orlic, Gaioo Phunwut, Ori Mace, Emma Eriksson, och Jeremy Phang. Foto: Niklas Palmklint

Kycklingstipendiet instiftades av Sveriges Kommunikationsbyråer med syfte att uppmuntra nya och begåvade kreatörer att utvecklas inom sitt område. Varje år belönas tre stipendiater som får 20 000 kronor vardera och stipendiet kan sökas av de som studerar eller har varit verksamma inom exempelvis reklam, PR och design i mindre än tre år.

Det är primärt att vi fyller på branschen med nya perspektiv om hur kreativitet kan kommuniceras och jag är så glad över att vi kan lyfta branschens nykomlingar på galan som utmanar både skrivna och oskrivna regler och hjälper till att föra svensk kommunikation framåt. Ur ett branschperspektiv är Kycklingstipendiet en sådan otroligt fin utmärkelse, säger Linda Nilsson, tävlingsansvarig för Guldägget och tf VD på KOMM.  

Tidigare har till exempel Björn Kusoffsky (1989), Linus Karlsson (1992), Anna Qvennerstedt (1995), och Nina Granath (2010) belönats med Kycklingstipendiet.
Hela listan med Kycklingstipendiater från 1985–2018 hittar du här.

Kycklingstipendiet delas ut på Guldäggsgalan den 25 april på Stockholm Waterfront Congress Centre.


Kontaktinformation

Linda Nilsson, tävlingsansvarig Guldägget, 070-757 25 63, linda@komm.se  

Om Guldägget
Guldägget är Sverige äldsta och största kommunikationstävling vars syfte är att höja den kreativa standarden, lyfta fram Sveriges bästa kommunikation och föra den framåt. Tävlingen vill inspirera och ge mod till en hel bransch och få kommunikationsskapare att vilja anstränga sig ännu mer för att näringslivet ska få uppleva den avgörande betydelsen av god kommunikation. Läs mer på www.guldägget.se

Om Sveriges Kommunikationsbyråer (KOMM)
Sveriges Kommunikationsbyråer är en branschorganisation för alla typer av byråer inom kommunikation, såsom reklam, PR, design, event, DM, digital, mobil, media och action marketing. Vi inspirerar och utbildar våra medlemmar för att de ska kunna göra bättre affärer, både för sina uppdragsgivare och för sig själva. Dessutom arbetar vi med opinionsbildning för att öka kännedomen om kommunikationens betydelse för näringsliv och samhälle. Läs mer på www.komm.se  
Kontakt


Linda Nilsson

vd & tävlingsansvarig

linda@komm.se

Anna Magnberg

Projektledare

anna@komm.se

Julia Urbán

Produktionsledare