Fotograf/Källa: Destination Kalmar

Evenemanget har tyvärr fått ställas in på grund av den rådande coronapandemin.

Musik på Larmtorget är en populär tradition i Kalmar. Varje tisdag och torsdag under högsommaren bjuds Kalmarbor och besökare på gratiskonserter på Kalmars främsta nöjestorg.

Sommaren 2020 skulle följjande artister ha stått på scen.

Tisdag 30 juni: Elisa
Musik på Larmtorget inleds av sångerskan Elisa Lindström, som har haft framgångar både med dansbandet Elisa’s och som soloartist. Hon har också spelat huvudrollen i musikalen The Sound of Music och har vunnit både Let’s Dance och Körslaget.
Pressbilder: elisalindstrom.se

Torsdag 2 juli: The Playtones
The Playtones spelar country, rock’n’roll, blues och rockabilly – allt i klassisk 1950-tals stil. Det stora genombrottet kom 2009, då bandet vann Dansbandskampen.
Pressbilder: nojeskallan.se

Tisdag 7 juli: Drifters
I samband med evenemanget Kalmar Dancing Days blir det dans till levande orkester på Larmtorget. En dansbana kommer att finnas på plats och på tisdagen kan besökarna dansa till Drifters, som är ett av Sveriges största dansband genom tiderna.
Pressbilder: nojeskallan.se

Torsdag 9 juli: Perikles
Även dansbandet Perikles spelar i samband med Kalmar Dancing Days. Bandet turnerar flitigt runt om i landet och är mest kända för låten ”Var ska vi sova i natt”.
Pressbilder: perikles.se

Tisdag 14 juli: Patrik Isaksson
Patrik Isaksson slog igenom 1999 och sedan dess har hitlåtarna avlöst varandra. ”Hos dig är jag underbar”, ”Du får göra som du vill” och ”Ruta 1” är bara tre exempel.
Pressbilder: patrikisaksson.se

Torsdag 16 juli: Nanne Grönvall
Nanne Grönvall har haft framgångar både som soloartist och med grupperna Sound of Music och One More Time. Hon har också spelat musikal flera gånger, bl.a. har hon medverkat i Snövit och Annie. År 2020 är hon ännu en gång aktuell i Melodifestivalen, nu med låten ”Carpool karaoke”.
Pressbilder: nanne.se

Tisdag 21 juli: Mariette
Mariette har tagit sig till finalen i Melodifestivalen flera gånger och år 2020 medverkar hon igen, med låten ”Shout it out”. Sitt genombrott fick hon redan 2009 när hon tävlade i Idol.
Pressbilder: daniel@heldmanagement.se

Torsdag 23 juli: Noice
Noice var ett av Sveriges populäraste popband under 1980-talet och hade flera hits, t.ex. ”En kväll i tunnelbanan” och ”Dolce Vita (Det ljuva livet)”. Bandet splittrades 1982, men har återförenats flera gånger i olika konstellationer.
Pressbilder: peo.thyren@gmail.com

Tisdag 28 juli: Larz Kristerz
Larz Kristerz återvänder troget till Larmtorget sommar efter sommar – och det gör deras publik också. Bandmedlemmarna är svaga för amerikansk countrymusik och dansband från 1970-talet. Det märks både på musiken de spelar och på bandets klassiska dansbandskostymer.
Pressbilder: nojeskallan.se

Torsdag 30 juli: Magnus Carlsson
Magnus Carlsson slog igenom i dansbandet Barbados och har också varit med i popgruppen Alcazar. Som soloartist har han släppt flera popalbum, men också många uppskattade julskivor.
Pressbilder: magnusonline.se

Tisdag 4 augusti: Anna Bergendahl
2019 gjorde Anna Bergendahl comeback i Melodifestivalen och det gav mersmak. Även nästa år deltar hon, denna gång med låten ”Kingdom come”.
Pressbilder: unitedstage.se


Musik på Larmtorget
Musik på Larmtorget är en uppskattad tradition i Kalmar. I år hålls evenemanget 30 juni–4 augusti. Arrangörer är Destination Kalmar i samarbete med krögarna runt Larmtorget. Musikkvällarna startar kl. 19.

Hela programmet för Musik på Larmtorget: 
kalmar.com/larmtorget

För mer information, kontakta:
Åke Andersson, vd, Destination Kalmar, tel: 0480-45 34 01

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93