Hissgruppen tar ett steg i arbetet med att reducera utsläppen av koldioxid genom att byta ut ett antal bilar som drivs på diesel mot elhybrider.

Elhybridbilar använder förbränningsmotorn för att ladda elmotorns batteri under färd, men också inbromsningar och tomgång används för laddning. En del av den energi som blir spillvärme i en vanlig bil kan tas tillvara som el i batteriet och driva elmotorn. På så sätt reduceras bränsleförbrukningen. Elmotorn gör elhybriden till en extra energieffektiv bil för fossilt eller förnybart drivmedel.

Generellt har elhybrider 30 procent lägre bränsleförbrukning jämfört med en bensinbil med automatlåda, vilket drastiskt minskar utsläpp och påverkan på klimatet.

-Val av modell har skett i samråd mellan vår leverantör och våra förare. Och de första fyra hybridbilarna är redan levererade och ytterligare fyra är beställda och börjar rulla strax innan sommaren, säger Robert Sporrong, vd på Hissgruppen.Hissgruppen är ett av Stockholms ledande hissföretag som etablerades 1978. De levererar kundanpassade hissar av hög kvalitet och arbetar med olåsta hissystem samt komponenter från den öppna marknaden vilket innebär att kunden själv kan välja partner för moderniseringar och service, något som i slutändan ger dig som kund en valfrihet samt en lägre kostnad över tid. Vår serviceorganisation är tillgänglig dygnet runt, alla dagar och personlig service och engagemang tycker vi är viktigt.


Kontakt


Robert Sporrong

VD

robert.sporrong@hissgruppen.se

08-527 271 34