Höstens föreläsningsserie på Kalmar Slott bjuder på tre föredrag med stor bredd. Utrikesrapportering, antikviteter och hållbar inredning är de teman som behandlas i Gröna salen under hösten.

Cecilia Uddén – 19 september
Utrikeskorrespondentens egna ord från Mellanöstern och USA

Cecilia Uddén har varit utrikeskorrespondent i över 20 år. I Mellanöstern och i USA. Hon är en av Sveriges mest prisbelönta journalister och hennes reportage har berört och förargat. Hon talar om att journalistik ska vara ”subjektiv” men också opartisk och skeptisk. Vissa av hennes intervjupersoner – som skräddaren i Gaza – har blivit personer som många svenska radiolyssnare tycker att de ”känner” litegrann. Under kvällen på Kalmar Slott berättar Cecilia om sitt spännande liv som utrikeskorrespondent i världen.

Jannice Wistrand – 4 oktober
Värdigt blir hållbart

Jannice Wistrand är civilekonomen som bytte karriär och läste till certifierad inredare. I år blev hon framröstad av svenska folket till Årets inredningsbloggare 2017 i Elle Decoration Swedish Design Awards.

I sin föreläsning berättar Jannice om hur vi kan påverka vår vardag med ett harmoniskt inrett hem. Idag utsätts vi för mer intryck än någonsin. Något som stressar våra liv och hjärnor. Att skapa ett rofyllt boende där vi kan samla energi och finna lugn, har aldrig varit mer aktuellt, menar Jannice. I sin föreläsning berättar hon mer om hur vi med färg, form, material och möblering kan påverka vår vardag och skapa förutsättningar för ett harmoniskt hem där välbefinnande står i fokus.

Knut Knutsson – 24 oktober
Mitt liv med antikviteter

Knut Knutson, en av våra mest folkkära tv-profiler, har medverkat som expert i SVT:s Antikrundan sedan produktionen startade för 28 år sedan. Knut äger och driver KK Uppsala Auktionskammare som är specialiserad på kvalitetsauktioner med både svenska och internationella föremål.

Under kvällen på Kalmar Slott berättar Knut om sitt liv och om sin kärlek till antikviteter. Det kommer även ges möjlighet för åhörarna att ta med sig ett föremål som kan bli utvalt för värdering.

Innan föreläsningarna finns det möjlighet att avnjuta en soppa i Slottsrestaurangen.

För mer information:
Therese Börjesson, evenemangsansvarig
0480-45 14 95, therese.borjesson@kalmar.com Kalmar är inte bara en populär sommarstad. Här finns även ett modernt universitet, innovativa företag, massor av spännande evenemang och en historisk stadskärna i havsnära miljö.


Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93