Ett gäng ungdomar ses och råsjunger, fyra dagar i rad. På femte dagen smäller det – då är det konsert på Konserthusets stora scen. Höstlovskören gör det igen på onsdag.

Höstlovskören är en årligen återkommande femdagarskurs för ungdomar, med en avslutande konsert på Göteborgs Konserthus. Josephine sjunger i Höstlovskören för tredje året i rad.

– Jag är jätteintresserad av att sjunga i kör, men har inte tid på vanliga eftermiddagar så det är bra att göra det som ett projekt!

I år sjunger kören Gabriel Faurés Requiem, en liten kontrast för Christoffer, som sysslar mest med pop och hip hop i vanliga fall.

– Det är första året för mig, ville pröva på att sjunga lite mer "skönsång". Jag har spelat i orkester tidigare, så jag läser noter, det hjälper i kören. Det är verkligen roligt att lära sig att använda rösten på ett nytt sätt, att utveckla den.

Ungefär 60 ungdomar deltar i Höstlovskören i år. Dirigent Simon Phipps leder kören, men det finns också stämledare i körens alla stämmor, sopran, alt, tenor och bas.

– Kören är väldigt proffsig och min stämledare är jättebra. Det är kul! Sången är en hobby för mig, det vore kul att fortsätta med kör, till exempel att sjunga i en gospelkör, säger Sonyaa, som också är med för första gången.

På onsdag, den 2 november klockan 18 är det dags för konsert på Konserthusets stora scen, tillsammans med Vägus, Västra Götalands ungdomssymfoniker. Dirigent är Simon Phipps.

Höstlovskören genomförs i samarbete mellan Göteborgs Symfoniker AB, GSOPULS, Kultur i Väst och RUM, Riksförbundet Unga Musikanter. 

Kontakt

Maja-Karin Fredriksson, koordinator Körcentrum Väst, Kultur i Väst: 0700-85 29 41 

https://www.facebook.com/hostlovskoren/

(Foto: Kristin Lidell)

Kultur i Väst

Kultur i Väst är en av Västra Götalandsregionens kulturförvaltningar och vi får vårt uppdrag från kulturnämnden. Grunden i vårt arbete handlar om att stärka konsten och kulturen, samt att öka kunskapen om de positiva effekter kulturen har i samhället. För att kunna åstadkomma det, samarbetar vi med andra aktörer, regionalt, nationellt och internationellt. Läs mer på kulturivast.se


Bifogade filer

 Ho stlovsko ren 2Kontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Anna Härdig

Kommunikatör

anna.hardig@vgregion.se

072-213 03 69

Zara Tellander

Kommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23

Marina Andersson

Kommunikatör

marina.ev.andersson@vgregion

070-085 29 00

Malin Strandlund

Kommunikatör

malin.strandlund@vgregion.se

072-175 53 35

Camilla Lindberg

Kommunikatör

camilla.p.lindberg@vgregion.se

072 038 74 45