Ett hot riktades på måndagsmorgonen mot Migrationsverkets verksamhet i Norrköping. Polisen larmades klockan 09.16 och har åkt till Migrationsverket på Slottsgatan i Norrköping. De har påbörjat ett arbete med anledning av händelsen

Ett hot riktades på måndagsmorgonen mot Migrationsverkets verksamhet i Norrköping. Polisen larmades klockan 09.16 och åkte därefter till Migrationsverket på Slottsgatan i Norrköping och påbörjade ett arbete med anledning av händelsen.

Polisen har inlett en förundersökning med brottsrubriceringen olaga hot. En mindre del av Migrationsverkets lokaler har spärrats av och en kriminalteknisk undersökning kommer att genomföras i syfte att säkra bevisning i ärendet.

I samverkan med Migrationsverket planeras och genomförs nu ett antal säkerhetshöjande åtgärder i syfte att höja säkerheten och tryggheten för Migrationsverkets personal och besökare. Bland annat har extra väktare placerats ut vid verkets lokaler på Slottsgatan.

Informationen uppdateras löpande på Migrationsverkets webbplatsMigrationsverket är den myndighet som prövar ansökningar från personer som vill besöka, bo eller söka skydd i Sverige eller som vill bli svenska medborgare.


Kontakt


Migrationsverkets presskontakt

presstjansten@migrationsverket.se

010-485 66 55, kl.8-17 på vardagar, övrig tid via mejl.

Vid pågående nyhetshändelser nås pressjouren på 010-485 66 55 utanför kontorstid. Uppdateringar sker då även via vår hemsida, samt på twitter och facebook.