Nu är det återigen dags för en ny omgång av Cykelvänlig arbetsplats. En tävling där arbetsplatser inspireras att bli mer cykelvänliga och har möjlighet att vinna titeln Västsveriges cykelvänligaste arbetsplats. Syftet med tävlingen är att få fler att cykla till och från jobbet genom att arbetsgivaren arbetar med att underlätta för sina medarbetare att ta cykeln.

Cykelvänlig arbetsplats är en del i en rad av satsningar som Västra Götalandsregionen nu arbetar med för att få fler arbetsplatser att främja hållbart resande och cykling.

- Cykeln är ett bra transportmedel på så många sätt och vi vill att fler enkelt ska kunna ta cykeln till och från jobbet. Att cykla är har många fördelar, det är bra för miljön, hälsan och ekonomin och det vill vi lyfta genom Cykelvänlig arbetsplats, säger Karin Ryberg på Hållbart resande väst som ligger bakom satsningen. 

Att bli en cykelvänlig arbetsplats kan handla om allt från att arbetsgivaren ser till att det finns bra parkering för olika typer av cyklar till att det finns möjlighet att duscha och byta om. Ju fler av de förutbestämda kriterierna som en arbetsplats uppfyller i tävlingen, ju fler stjärnor får de på sin plakett – beviset på att arbetsplatsen är cykelvänlig.

Cykelvänlig arbetsplats är årligen återkommande och har funnits i regional regi sedan 2016. Tävlingen är öppen för arbetsplatser i kommuner anslutna till projektet i Västra Götaland och Halland och varje år deltar fler arbetsplatser. Alla kan vara med och delta på sin nivå och efter sin förmåga.

- Nu har vi hållit på i några år och vi är väldigt glada att engagemanget är så stort och att det är så många som vill delta. Varje år ansluter sig fler som vill vara med och tävla om att få någon av våra tre titlar och det tycker vi är väldigt roligt. Det innebär att fler och fler arbetsgivare har insett värdet av att deras medarbetare tar cykeln till jobbet, säger Karin Ryberg. 

De tre arbetsplatser som arbetat på bäst under året har chansen att bli utnämnda till årets cykelvänligaste arbetsplats, årets nykomling och årets raket. Vinsten? Att nämnas i filmen om Cykelvänlig arbetsplats som kommer spridas i regionen efter slutavläsning vid årsskiftet 2020/2021.

Fram till den 31 december 2020 kan arbetsplatser registrera deltagande och uppfyllda kriterier på www.cykelvanligarbetsplats.se. På hemsidan finns mer information om hur din arbetsplats kan bli mer cykelvänlig, samt tips och råd kring cykling.

Deltagande kommuner 2020

Ale, Bengtsfors, Borås, Hjo, Kungsbacka, Lerum, Mellerud, Mölndal, Stenungsund, Tjörn, Orust, Lilla Edet, Strömstad, Tanum, Varberg, Vänersborg och Vårgårda.

Kontaktperson
Karin Ryberg, Hållbart resande väst
070-020 75 45
karin.ryberg@vgregion.se 

Om Hållbart resande väst
Hållbart resande väst är en samlande kraft för hållbart resande i Västsverige, finansierat av Västra Götalandsregionen. Hållbart resande väst driver nätverk, erbjuder koncept och projekt för kommuner att genomföra lokalt, och sprider kunskap och goda exempel. Läs mer på: www.vgregion.se/hrv


Bifogade filer

 CVA LogoVästra Götalandsregionen, VGR, ska bidra till ett gott liv för människorna i Västra Götaland – det är vårt övergripande uppdrag. Det gör vi inom våra områden: hälso- och sjukvård, tillväxt och utveckling, kollektivtrafik och kultur. VGR styrs av förtroendevalda politiker. De 149 ledamöterna i regionfullmäktige väljs av invånarna i de allmänna valen. VGR har ungefär 56 000 anställda som främst arbetar inom hälso- och sjukvården men vi har också verksamhet inom kultur, utbildning och kollektivtrafik.


Kontakt


Västra Götalandsregionens presstjänst

https://www.vgregion.se/aktuellt/press/

presstjansten@vgregion.se

010-441 41 99

Björn Johansson

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Anna Liljenberg

Presschef

presstjansten@vgregion.se

Anders Sandahl

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Thomas Schulz

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se