Den 16 november välkomnar Energikontor Sydost, Pär Holmgren och Naturskyddsföreningen dig till en viktig kväll på temat - energi och pengar. Det kan bli en av dina mest lönsammaste kvällar på länge.

Nu när vintern kommer finns det mycket du kan göra för att slippa få en chock när elräkningen dimper ner i brevlådan. Med kunskap om var energitjuvarna finns hemma kan ett hushåll spara upp till flera tusen kronor per år. Att spara el är inte svårt, vi berättar hur du kan göra!

”Det kommer aldrig att vara för sent att göra så mycket som möjligt”, säger Pär Holmgren, före detta meteorolog, klimatkämpe och en av talarna för kvällen. Pär kommer tillsammans med Naturskyddsföreningen/TopTenSverige och Energikontor Sydost berätta om energi; var den tar vägen, hur du kan slippa betala för energi du inte använder, hur du sparar energi, inte minst nu när julen kommer. Vi pratar också om hur allt hänger ihop med klimatet! Kvällen börjar med att vi erbjuder fri entré till energiutställningen i Experimentlabbets lokal i Kalmar mellan klockan 16-18, sen klockan 18-20 håller vi en öppen föreläsning där du får mängder med tips och idéer. Anmäl dig idag!

Anta utmaningen att spara mest i Europa!

Under kvällen finns möjlighet att anmäla sitt intresse till att löpande få mer information om hur man kan spara energi. Energikontor Sydost erbjuder alla chansen att under fyra månader få stöd och hjälp att spara pengar genom att delta i Energismarta Grannar. Du kan anmäla dig att bara vara med att få tillgång till vårt webbverktyg och allt informationsmaterial eller kan du bilda team med vänner och bekanta och då också få möjligheten att vinna fina priser, en resa till Bryssel och titeln Energismartast i Europa! Alla deltagare utrustas med några energisparande hjälpmedel, lagledaren i varje lag får bland annat en Eliq, energidisplay värd 2500 kr.

Oavsett om du är bäst eller sämst på att spara energi, är du en vinnare! Varje sparad watt ger mer pengar över till annat!

Anmäl till föreläsningen görs på www.energismartagrannar.se,

För mer information, kontakta Christel Liljegren tel. 0706-20 83 08 eller christel.liljegren@energikontorsydost.se

Vi som vill hjälpa dig spara energi: Energimyndigheten, EU (IEE), Hyresgästföreningen, Oskarshamns Energi, Gnosjö Konstsmide, Studieförbundet Vuxenskolan, COOP, alltomspara.se, Exibea, Maja Söderberg, Erika Brokvist, Middagskorgen.se, ToptenSverige/Naturskyddsföreningen, Sunfleet, Energismartförening.se och Reaktor Sydost.
Energikontor Sydost arbetar med förnybar energi och energieffektivisering för en minskad klimatpåverkan och hållbar regional utveckling. Arbetet utförs i nära samverkan med privata och offentliga aktörer i sydöstra Sverige, samt myndigheter och europeiska partners.


Kontakt


Johanna Wallin

Kommunikatör

johanna.wallin@energikontorsydost.se

0709-21 60 56

Lena Eckerberg

Utvecklingschef

lena.eckerberg@energikontorsydost.se

0734-40 82 75