Imorgon invigs West Pride och vi är stolta över att hissa regnsbågsflaggan på Göteborgs naturhistoriska museum under veckan. Och på torsdag kväll, 9 juni, bjuder vi in till två specialvisningar; om familjer och könsroller i djurvärlden samt hur gör djur? Ett tema med oändliga variationer!

- Det känns väldigt bra att i morgon få vara en av de platser som hissar regnbågsflaggan och med det visa att vi självklart stöder West Prides vision om en jämlik och inkluderande värld, fri från fördomar och diskriminering. Dessutom roligt också att kunna bidra med ett naturvetenskapligt perspektiv genom de visningar som vi arrangerar, för både barn, tonåringar och vuxna, säger Marie Johansson, programansvarig på Göteborgs naturhistoriska museum.

I djurens värld finns knappast olika tabun eller förutfattade meningar.

- Det är vi människor som värderar vad som är okej eller inte, säger biolog Kennet Lundin. I naturen finns alla varianter på sex och samlevnad. Går det så går det, skulle man kunna säga… Något som stärker den tesen är till exempel att en binnikemask har 100-tals snoppar och snippor. Deras parningsdans kan beskrivas som en slags tarmbalett…

På torsdag bjuder vi in till följande temavisningar under West Pride:

Familjer och könsroller i djurvärlden (visning mellan kl. 17.00 och 18.00)

I naturen finns en mångfald av familjekonstellationer. Är det sant att en nyfödd blåval kan väga 2,5 ton och att det är sjöhästhanen som föder ungarna? Följ med på en visning bland familjer och djurungar och få svar på dessa frågor och mycket mer! För familjer och barn 7-12 år. Ingår i programmet för West Pride 2016. Fri entré till museet idag för dig som har Festivalarmband.

Hur gör djur? (visning kl. 18.30)

I djurens värld är sex och samlevnad ett tema med oändliga variationer. Vissa djur struntar i det helt och hållet, hos några föder hannarna ungar och andra byter kön lite som det passar. Följ med på en visning och utmana gärna museets zoologer och försök komma på en samlevnadsform som inte redan finns i djurvärlden. För tonåringar och vuxna. Ingår i programmet för West Pride 2016. Fri entré till museet idag för dig som har Festivalarmband.¨

Välkommen till Göteborgs naturhistoriska museum, torsdag 9 juni kl. 17 – 20.

För frågor om mer information:

Marie Johansson
Programansvarig, Göteborgs naturhistoriska museum
tfn: 010-441 42 41
Mobil: 0700-82 50 42
www.gnm.se

Kontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Anna Härdig

Kommunikatör

anna.hardig@vgregion.se

072-213 03 69

Zara Tellander

Kommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23

Marina Andersson

Kommunikatör

marina.ev.andersson@vgregion

070-085 29 00

Malin Strandlund

Kommunikatör

malin.strandlund@vgregion.se

072-175 53 35

Camilla Lindberg

Kommunikatör

camilla.p.lindberg@vgregion.se

072 038 74 45