Om det du letar efter är att fylla ditt kontor eller ditt hem med luft av optimal kvalitet och inte vet vilka generatorer av ozon du ska köpa, eller var du ska börja leta, här är några tips så att du kan välja den ozongenerator som bäst passar med dina förväntningar.

Om du vill få bort mögel eller matos så kan det bästa alternativet vara en ozongenerator. Speciellt om du lider av astma eller allergier.

  • Vilken nytta ska du ge den?

Det är inte samma sak att köpa en ozongeneratorer för hushållsbruk som att köpa en för industriellt bruk. Innan du köper en ozongenerator måste du tänka på var du ska placera den.

  • Vilken kapacitet ska den ha?

Kapaciteten hos industriella ozongeneratorer är mycket högre än de som kan placeras i ditt hem.

För att kontrollera vilken kapacitet som är mest lämplig måste du överväga hur mycket ozon maskinen kan generera. Det mäts i milligram per timme och beror på storleken och utrymmet på den plats där du ska placera den.

  • Behöver du en timer?

Det blir allt vanligare att hitta ozongeneratorer som har en funktion som låter dig programmera vid vilken tidpunkt du ska starta den och vid vilken tidpunkt du ska koppla bort den, utan att någon behöver ingripa i processen.

  • Lätt att använda.

Om du inte vill slösa bort din tid varje gång du måste starta din ozongenerator så är det bäst att köpa en modell som är enkel att använda och som kan aktiveras genom att trycka på en knapp.

  • Extra funktioner.

Även om ozons huvudfunktion är att  generera ozon för att rena luften, inkluderar vissa extrafunktioner, så förutom att generera ozon kan den också fungera som till exempel luftfuktare.

  • Vilka dimensioner?

Beroende på var du vill placera ozongeneratorn måste du ta hänsyn till dess dimensioner när du väljer en modell.

  • Bärbarhet

Förutom dimensionerna hos ozongeneratorn måste vi ta hänsyn till en annan aspekt: ​​dess bärbarhet. 

  • Pris

Som i många andra situationer kommer det att vara priset som avgör vilka ozongenerator du ska köpa. I dessa fall är det alternativ som ger mest valuta för pengarna nyckeln. Odörfri har det bästa utbudet i Sverige till bäst priser. 

Hur fungerar ozongeneratorer?

Många frågar sig denna fråga: Hur fungerar en ozongenerator?  

Som vi redan vet, den viktigaste funktionen av  ozongeneratorer  är att producera ozon. För att utföra denna åtgärd måste ozonmaskinerna generera en hög elektrisk spänning, kallad koronaeffekten. För att generera ozon är det nödvändigt att temperaturen på vektorgasen som ska regleras genom kylning av vattnet. Ju kallare det är, desto bättre blir ozoninkorporeringen. För att generera ozon måste alla dessa villkor vara uppfyllda.

 

Ta en titt på Odorfri.se som har Sveriges bästa priser på ozongeneratorer. Oavsett vilken storlek som du önskar att bearbeta ozon med. 

 
Kontakt