Prisbelönta hiphopduon Mohammed Ali är tillbaka på Södertörns högskola, nu för att spela in en video till nya låten "Biografi" som släpptes idag, torsdag. Mohammed och Rawa är båda tidigare studenter på Södertörns högskola. "Jag utvecklade mitt språk väldigt mycket här och det hjälpte mig med musiken!" säger Mohammed.

2009 pluggade Mohammed och Rawa båda två på Södertörns högskola. Samtidigt skrev de musik. När albumet "Processen" släpptes samma år fick den fin kritik och många lovord. Karriären tog fart och de har nu bland annat hunnit med att kamma hem Manifestpriset för bästa hiphop och nominerats till både Grammis och P3-Guld.

Snart släpps ett album och nu är låten "Biografi" ute, vars video är inspelad på Södertörn högskolas bibliotek.

– Biografi är en kärlekslåt. Den handlar om att man inte läst de stora verken, refrängen går ”jag läser inte Strindberg, jag läser inte Astrid, men ikväll så vill jag läsa din biografi”. Så det är massor av referenser till böcker, artiklar och intervjuer. Så vi tänkte att det skulle vara grymt att göra en video i bibblan där en tjej och en kille sitter och pluggar och han ska försöka stöta på henne, berättar Mohammed.

– Vi båda började plugga här 2009. Det var väldigt roligt, jag träffade många vänner, nätverkade, utvecklade mitt språk väldigt mycket här och det hjälpte mig mycket med musiken. När vi fick grammisnomineringen så snackade vi med studentkårens tidning här. De hjälpte oss att trycka upp affischer här och försökte få alla på Södertörn att rösta. Det var kul. Början av karriären var här, samtidigt som vi pluggade här. Så det är kul nu att komma tillbaka, fortsätta hålla på med kultur och konst, och komma och spela in en musikvideo här, det är grymt! Avslutar Mohammed.

En längre intervju med Mohammed finns här:

http://www.sh.se/p3/ext/custom.nsf/news?openagent&key=hiphop_duon_mohammed_alis_nya_video_inspelad_pa_biblioteket_1435227015099

Videon till ”Biografi” finns att titta på här:

https://www.youtube.com/watch?v=9vGLAlqglKUSödertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar. Här korsbefruktas verklighet och vetenskap.


Kontakt


Jenny Tirén Berg

Kommunikatör

jenny.tiren.berg@sh.se

072-236 05 43

Sophia Nilsson

Forskningskommunikatör

sophia.nilsson@sh.se

08-6084000

0722-101453

Emma Williams

Forskningskommunikatör

emma.williams@sh.se

0722088876