I Skuggan av Nathan är en spännande och verklighetsbaserad berättelse om Helge Söderblom, son till den kände ärkebiskopen Natahan Söderblom.

Helges egna texter, som aldrig förr har publicerats, ger tillsammans med författaren Omi Söderbloms reflektioner en bild av Helges liv och av hans berömde far, sedd ur den äldste sonens perspektiv. Boken bygger på skådespelaren Helge som är en främmande fågel i en stålhård hierarkisk värld och hur hans liv tragiskt avslutades strax innan han skulle fylla 36.

I Skuggan av Nathan är skriven av Omi Söderblom som är barnbarnsbarn till Nathan. Omi är domare i Svea hovrätt och delar i sin författardebut med sig av sin släkthistoria och tecknar ett gripande porträtt av sin farfar, Helge Söderblom, Nathan och Anna Söderbloms äldste son.”Med ett segersällt leende spelande i mungiporna och busig charm kom han mot fotoblixtarnas kaskader med utbredda armar. Samme man skrev: ”En liten djävul flinar otäckt, om jag känner mig belåten med mig själv”. Vem var han, min farfarsfar? Frågan ledde till en forskning under vilken jag hittade min unge farfars texter. Jag satte samman dessa till en bok, där en ny bild av Nathan Söderblom träder fram.” Omi Söderblom

Boksamtal: Välkommen att lyssna till ett spännande samtal mellan författaren Omi Söderblom och Domkyrkokaplan Kristina Ljunggren den 7 maj i Storkyrkan kl. 16.00. Vi bjuder på lättare tilltugg och läskande dryck i en av Stockholms vackraste miljöer. Boken finns till försäljning. Varmt välkommen!Fakta om boken:

Titel: I Skuggan av Nathan – texter av Helge Söderblom

Författare: Omi Söderblom

ISBN: 978-91- 526-3587-2

Utgivningsår: 2014

Ca pris: 299 kr

Boken går att beställa på www.verbum.se
För mer information kontakta gärna Magdalena.olsson@verbum.se, 08 – 743 65 05

Ledande utgivare av teologisk litteratur och livsfrågelitteratur


Kontakt


Sofie Kalodimos

Marknadsansvarig Bok

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin

Marknadsansvarig Bok, Gudstjänst & teologi, konfirmandmaterial

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28