Fotograf/Källa: Nicklas Olausson

Om en knapp vecka drar den avslutande tävlingshelgen för IBU-cupen igång. Tävlingarna var planerade att genomföras i Ridnaun, Italien, men har flyttats till Obertilliach, Österrike. Här presenteras den svenska truppen som blivit uttagen!

När JVM avslutas i Obertilliach är det alltså istället IBU-cupen som tar över tävlingsverksamheten när den sista IBU-cupstävlingen för säsongen ska genomföras under kommande vecka. Tävlingsveckan i Obertilliach inleds med individuella distanslopp på onsdag innan dubbla sprintar väntar för såväl damer som herrar under fredag och lördag. Under söndagen avslutas sedan hela IBU-cupssäsongen med singelmixstafett samt mixstafett.

– En speciell säsong går mot sitt slut och vi har fått en del åkare topp sex men förhoppningen inför denna avslutande vecka är att vi äntligen får en individuell pallplats, säger tränare Erika Oskarsson.

För svensk del så kommer vissa av åkarna som redan befinner sig i Obertilliach och kör JVM att stanna kvar på plats för att fortsätta tävlandet i den österrikiska vårsolen. Bland annat så kommer de yngre juniorerna Sara Andersson, Erik Larsson och Oscar Andersson som stått för flera fina placeringar under juniormästerskapet att ta plats i den svenska truppen till IBU-cupsavslutningen.

– Efter ett fint JVM kommer många av våra duktiga juniorer få stanna kvar och återigen testa sig på IBU-cupen, vi såg ju tidigt på säsongen att dom står sig väldigt bra mot det internationella motståndet och jag tror och hoppas att dom kan vara med och fightas om höga placeringar den här sista veckan, säger Erika Oskarsson.

Den svenska truppen
Damer

Stina Nilsson, Lima Skyttegille
Elisabeth Högberg, Biathlon Östersund 
Tilda Johansson, Anundsjö SKF
Ella Halvarsson, Biathlon Östersund
Sara Andersson, Mora Biathlon
Felicia Lindkvist, Biathlon Östersund
Annie Lind, Finnskoga IF

Herrar
Malte Stefansson, Oxbergs IF
Erik Larsson, Mora Biathlon
Oscar Andersson, Älvdalens SKG
Anton Ivarsson, Tullus Skyttegille
Oskar Brandt, I2 IF

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda skidskytte genom starka regioner och föreningar i hela landet, popularisera skidskytte genom att arrangera hållbara evenemang i världsklass samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vår vision är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte. Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Jessica Bollnert

Pressansvarig för Världscupen i Östersund

jessica.bollnert@skidskytte.se

+47 926 96 058

Nicklas Olausson

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

nicklas.olausson@skidskytte.se

070-3210251

Ella Alvin

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

ellaalvin@hotmail.com

+46738096128

Rikard Grip

Generalsekreterare

rikard.grip@skidskytte.se

Victor Agestam

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

victor.agestam@skidskytte.se

0767849485

Emma Höglund

Mediamanager och kommunikatör svenska skidskytteförbundet

emma.hoglund@skidskytte.se

+46761391220