Välkommen till Ekologiska Framtidsdagen 2017 - om hållbara partnerskap i livsmedelskedjan.

Idag kl. 13:00 inleds Ekologiska Framtidsdagen 2017 på Magasinet/ Münchenbryggeriet i Stockholm. Diskussionerna kretsar kring hur den ekologiska livsmedelskedjan kan stärkas genom hållbara partnerskap – mellan handel och producenter, stora och mindre företag. En rad experter och företagare delar med sig av sina erfarenheter.

Idag kan du lyssna på hur Oatly och Jannelunds Gård produktutvecklat Gammaldags Hafredryck och hur Södertälje Kommun/MatLust tillsammans med Nordisk Råvara skapat en ny gråärtsfalafel och banar väg för mindre livsmedelsföretag som vill leverera innovativa och hållbara produkter till offentlig sektor och storhushåll. Menigo och Surtantens Syrade, liksom Martin & Servera och Warbo Kvarn berättar bland annat om hur samarbete lett till ökad distribution. Paradiset och Sophie’s Raw delar med sig av erfarenheter av att inleda ett partnerskap långt innan några produkter fanns att ställa i hyllan.

Dagens keynote hålls av Charlotte Eklund-Jonsson från Livsmedelsacceleratorn som berättar varför de mindre företagen är så viktiga för de stora och vice versa. Avslutningsvis kommer Louise König och Sara Gillerlöv från Coop tillsammans med Johan Ununger från Saltå Kvarn att reflektera kring sina erfarenheter av partnerskap, både möjligheter och utmaningar.

Ekologiska Framtidsdagen är ett samarbete mellan branschorganisationen Organic Sweden och projekt MatLust som båda arbetar för ökad lönsamhet för den hållbara livsmedelsnäringen.

Mer information

Om Ekologiska Framtidsdagen: http://matlust.eu/aktivitet/ekologiska-framtidsdagen-2017/

Länk till inbjudan/program – klicka här!

Vi välkomnar intresserade journalister till Magasinet/Münchenbryggeriet (Söder Mälarstrand 25) idag, 11/5. Programmet startar klockan 13:00 (registrering från 12:00) och avslutas klockan 17:00. Anmäl intresse för att komma till daniel.dworetsky@sodertalje.se eller charlotte.andre@organicsweden.se.

Kontakta oss gärna!

Daniel Dworetsky, kommunikation och press, MatLust.
Tel: 08-5230 4805. E-post: daniel.dworetsky@sodertalje.se

Charlotte Bladh André, ordförande Organic Sweden
Tel: 070-1885019. E-post: charlotte.andre@organicsweden.se
MatLust Utvecklingsnod är en regional nod och motor för utveckling av ett hållbart och innovativt livsmedelssystem MatLust Utvecklingsnod drivs av Södertälje kommun, med Södertälje Science Park, KTH och Stockholm Resilience Centre som partners.


Kontakt


Klara Peterson

Kommunikation & Sociala Medier

klara.peterson@sodertalje.se

0708101180

Ida de Oquiñena

Kommunikation & Sociala Medier (föräldraledig)

ida.de-oquinena@sodertalje.se

08-52306442

0720831161

Daniel Dworetsky

Kommunikation & Företagsutveckling

daniel.dworetsky@sodertalje.se

08-5230 4805

076-648 22 36