Stjärnkocken Mathias Dahlgren och barn från Rosenborgsskolan i Södertälje. Foto: Fredrik Sederholm.

Den 27-29 september kommer 27 000 elever, lärare, forskare, politiker, anställda på Scania, AstraZeneca KTH och andra företag att äta den nya Södertäljerullen, komponerad av stjärnkocken Mathias Dahlgren. Södertäljerullen bygger på hållbara och innovativa livsmedel framtagna i projekt MatLusts testbädd av lokala livsmedelsföretag. Lanseringen sker i samband med eventet Science Week Skolan. Välkommen till pressträff den 27/9 då vi berättar om Södertäljerullen och hur MatLust bidrar till en mer hållbar livsmedelskedja – i Södertälje och hela Stockholmsregionen.

Södertäljerullen är ett unikt samarbete mellan Mathias Dahlgren, MatLust, Södertälje Science Park, Kostenheten i Södertälje, Eurest och Tom Tits. Den bygger på konceptet ”Diet for a Green Planet” och innehåller livsmedel framtagna i MatLusts testbädd i samarbete med lokala livsmedelsföretag.

”Södertäljerullen är en produkt i tiden – den kombinerar svenska råvaror med influenser från andra matkulturer”, säger Mathias Dahlgren.

Södertäljerullen består bl.a. av hönsfärssouvlaki, gråärtsfalafel och ett pitabröd av surdeg, dinkel, råg och korn. Den är innovativ i sig, men illustrerar också projekt MatLusts arbete med utveckla nya livsmedel för storkök och offentlig sektor, i samarbete med små och medelstora livsmedelsföretag.

”Med MatLust skapar vi möjligheter för nya, hållbara produkter att nå en bred marknad”, säger Sara Jervfors, projektchef för MatLust och kostchef i Södertälje kommun.

 

Anmälan till pressträff 27 september klockan 11:30
Välkommen till MatLusts pressträff i caféet på Kvarnbergagatan 14a i Södertälje.
Mathias Dahlgren och företagen Nordisk Råvara, Saltå Kvarn, Il forno della Pita, Grekiska Kolgrillsbaren, Martin & Servera och Eurest finns på plats.
Naturligtvis bjuder vi på Södertäljerullen till lunch.
Anmäl deltagande till
daniel.dworetsky@sodertalje.se.

Kontakt:
Sara Jervfors
, projektchef MatLust samt kostchef i Södertälje kommun.
Tel: 08-52306466, e-post: sara.jervfors@sodertalje.se.

Eva Helén, utvecklingsstrateg MatLust samt Södertälje Science Park.
Tel: 08-52303757, e-post: eva.helen@sodertalje.se.

Daniel Dworetsky, kommunikationsansvarig, MatLust.
Tel: 08-52304805, e-post: daniel.dworetsky@sodertalje.se.

Dessutom, pressträff med Södertälje Science Park 27/9 kl. 10:00: Science Week Skolan 27-29 september. Södertälje Science Park engagerar, i samarbete med AstraZeneca, Scania, KTH och Södertälje kommun, 12 000 gymnasie- och grundskoleelever kring frågor som rör Södertäljes och deras egen framtid, med fokus på hållbarhet, forskning, innovation, företagande och högre utbildning. Projektet kulminerar i Södertälje Science Week i januari/februari, 2018. Läs mer här.

 
MatLust Utvecklingsnod är en regional nod och motor för utveckling av ett hållbart och innovativt livsmedelssystem MatLust Utvecklingsnod drivs av Södertälje kommun, med Södertälje Science Park, KTH och Stockholm Resilience Centre som partners.


Kontakt


Klara Peterson

Kommunikation & Sociala Medier

klara.peterson@sodertalje.se

0708101180

Ida de Oquiñena

Kommunikation & Sociala Medier (föräldraledig)

ida.de-oquinena@sodertalje.se

08-52306442

0720831161

Daniel Dworetsky

Kommunikation & Företagsutveckling

daniel.dworetsky@sodertalje.se

08-5230 4805

076-648 22 36