På Södertörns högskola bedrivs forskning inom olika ämnen som på olika sätt berör kvinnor, genus, jämställdhet och könsroller.

Den 8 mars är det internationella kvinnodagen, vilken instiftades redan 1910 och uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. På Södertörns högskola bedrivs forskning inom olika ämnen som på olika sätt berör kvinnor, genus, jämställdhet, könsroller, med mera. Vi har samlat all denna forskning på temasidan internationella kvinnodagen.

Se Temasida forskning Internationella kvinnodagen

Här kan du hitta forskare som studerat till exempel vetenskapande kvinnor, genusvetenskapens framväxt i Norden, feministisk teknikforskning, tonårstjejers musikbruk, genuspolitik i Ryssland, den politiska kampen för fri abort under 1960-talet,  gestaltningar av feminitet, kropp och kön i konsten och  om hur feminister har använt språket för att bedriva politik, samt mycket annat.

Välkommen att kontakta någon av de forskare som listas på denna sida, eller vår presskontakt om du vill ha mer information!Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar. Här korsbefruktas verklighet och vetenskap.


Kontakt


Jenny Tirén Berg

Kommunikatör

jenny.tiren.berg@sh.se

072-236 05 43

Sophia Nilsson

Forskningskommunikatör

sophia.nilsson@sh.se

08-6084000

0722-101453

Emma Williams

Forskningskommunikatör

emma.williams@sh.se

0722088876