Idag meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att restriktionerna för offentliga sammankomster kommer att finnas kvar över sommaren. Det innebär att inga större evenemang kan bli av i sommar. Musik på Larmtorget, Kalmar Stadsfest och Ironman Kalmar är några av de evenemang som påverkas.

– Vi har hoppats in i det sista, men så länge restriktionen på 50 personer finns kvar är tyvärr inga stora evenemang möjliga i sommar. Vi har tittat på flera alternativa lösningar, men under rådande restriktioner är det tyvärr inte möjligt. Det känns såklart väldigt tråkigt, men just nu finns det ingenting som är viktigare än att vi tillsammans hjälps åt att stoppa smittspridningen, säger Pär Israelsson, evenemangschef, Destination Kalmar.

− Vi vill inget hellre än att bjuda in alla till en härlig evenemangssommar, men det blir en annorlunda sommar i år och vi får bjuda in till andra upplevelser. Kalmar har fortfarande mycket att erbjuda, exempelvis när det gäller kust, natur, historia och kultur. Vi följer myndigheternas beslut noga och är redo att lägga till fler aktiviteter när det är möjligt, säger Åke Andersson, vd, Destination Kalmar.

Destination Kalmar är huvudarrangör till Musik på Larmtorget och Kalmar Stadsfest, som nu ställs in. När det gäller övriga evenemang för vi en dialog med respektive arrangör. I de fall det är möjligt arbetar vi fortfarande för att flytta fram evenemang till nya datum.

För mer information, kontakta:
Åke Andersson, vd, Destination Kalmar
Tel: 0480-45 34 01

Lasse Johansson, styrelseordförande, Destination Kalmar
Tel: 070-634 97 36

Stefan Johnson, turismchef, Destination Kalmar
Tel:  0480-41 77 10

Pär Israelsson, evenemangschef, Destination Kalmar
Tel: 0480-45 34 08

 

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!


Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93