Antalet äldre hemlösa i Stockholm ökar. Allt fler tvingas lämna hus och hem för att pensionen inte räcker till. De flera hundra som utan eget hem tillbringar natten på Stockholms nattöppna snabbmatsrestauranger, i kollektivtrafiken eller på gatan, är valrörelsens mest bortglömda, menar Medborgerlig Samling.

Medborgerlig Samling (MED) står för ett återupprättat samhällskontrakt. Där individen är som svagast ska samhället vara som starkast. Den som sent i livet inte får ekonomin att gå ihop eller drabbas av en livskris ska inte mötas av respektlöshet från det gemensamma.

– Det krävs uppenbart ett nytt parti för att ta upp den här frågan och vi är beredda att göra allt vi kan för att omprioritera skattepengar dit de verkligen behövs, säger Fredrik Clementz, ordförande för MED:s Stockholmsdistrikt.

Därför föreslår nu Medborgerlig Samling tre åtgärder för att komma tillrätta med problematiken.

  • Öppna upp lediga platser på serviceboenden till äldre i akut behov
  • Inrätta 200 fler akutboplatser
  • Införa regler så att ingen över 70 år ska kunna vräkas från hyreskontrakt i kommunalt bostadsbolag

– Politik är att ställa grupp mot grupp och våga prioritera. Vi prioriterar inte toppmoderna bostäder åt nyanlända mitt i innerstan utan sätter utsatta äldre främst. Vi är övertygade om att det är dit som medborgarna förväntar sig att deras skattepengar ska gå: till kommunens kärnuppgifter och tillbaka till våra egna medborgare som jobbat och hållit ihop familjer i ett helt liv, säger Erik Rantzow som är kandidat för MED till Stadshuset.

För mer information:

Fredrik Clementz, ordförande Medborgerlig Samling Stockholm 070-999 52 36

Erik Rantzow, kandidat till kommunfullmäktige Stockholms stad för Medborgerlig Samling 070-561 05 01Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti. Vi driver en liberal ekonomisk politik och har en liberal syn på individens rättigheter och skyldigheter samtidigt som vi har en konservativ syn på samhället och kulturen. Medborgerlig Samling tar utgångspunkt i individens frihet och ser med förfäran på den klåfingrighet som politiker ofta ägnar sig åt. Vi anser att samhället ska skapas av medborgarna med grund i tillit, lojalitet och tradition och vi avvisar utopiska projekt.


Kontakt


Ilan Sadé

Partiordförande

ilan.sade@medborgerligsamling.se

070-7878344