Ingrid le Roux är den svenska läkaren som har arbetat i över fyrtio år i Sydafrikas fattigaste kåkstäder. Nu blir hon Sommarvärd i Sveriges Radios P1.

2017 skrev Lisbeth Gustafsson biografin om Ingrid le Roux liv – som utsänd av Svenska kyrkan mötte
hon den brutala apartheidpolitiken, den förgörande fattigdomen och människors livsöden. Boken har uppmärksammats och uppskattats runt om i hela Sverige. I februari 2018 blev Ingrid hedersdoktor vid Karolinska institutet och i december 2018 utsågs hon till Svensk hjälte, i kategorin Årets livsgärning av TV3 och Aftonbladet. Idag avslöjar Sveriges radio att Ingrid le Roux blir Sommarpratare i P1.

I 40 år har läkaren Ingrid le Roux hjälpt mammor och barn i Sydafrikas kåkstäder. Ibland med fara för sitt eget liv. Hennes livsverk är Philanis hälsokliniker för barn- och mödravård med de berömda mentormammorna. Som ärkebiskop Desmond Tutus husläkare har Ingrid le Roux funnits i händelsernas centrum genom hela Sydafrikas moderna historia. Nu hyllas hennes livsgärningar ännu en gång, i Sveriges radio P1. 

Här kan du läsa mer om boken Ingrid le Roux

Mer om 2019 års Sommarvärdar på sveriesradio.se

 

Verbum AB är kyrkans eget mediahus och den ledande utgivaren av teologisk litteratur på marknaden. Vårt mål är att främja kyrkans röst i dagens och framtidens samhälle med hjälp av mediaprodukter av högsta kvalitet. Vi är mycket stolta över vår historia samtidigt som vi drivs av en vilja att förändra, utveckla och tillgängliggöra vårt innehåll i alla kanaler.

Våra produkter riktar sig primärt mot kyrkor och församlingar men utgivningen speglar även livsfrågor, andlig vägledning och barnböcker för allmänheten.

Verbum ger ut Kyrkans Tidning och Sändaren och är dotterbolag inom Berling Media AB.Kontakt


Sofie Kalodimos

Projektledare Frälsarkransen

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin

Marknadsansvarig

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28