Kultur och kulturarrangörer kan förändra världen. Det är utgångspunkten när Kultur i Väst och popup-kulturhuset Staden är din arrangerar en inspirationskväll för just kulturarrangörer. Och ingången är att de redan gör det, hela tiden. Den 28 oktober klockan 18 är det dags för nästa nätverksträff för den som är sugen på att skapa förändring. Då dukas det upp med mingel och samtal på Backa Teater i Göteborg.

–    Vi tror verkligen att kulturarrangörer räddar världen, i stort och smått, varje dag. Det är utgångspunkten när Staden är Din och Kultur i Väst arrangerar den här nätverks- och inspirationskvällen, som riktar sig till alla som är intresserade av frågan, berättar Astrid Ekermo, konsulent i arrangörsfrågor på Kultur i Väst. 

 Kvällens rubrik är Sprid ordet och riktar sig till människor som vill förändra samhället. 

–    Vi vill hjälpas åt med att besvara frågor kring hur vi kan förändra kulturen och hur kulturen kan förändra samhället. Att träffas, mingla och utbyta erfarenheter med varandra tror vi är bra metoder, så att man kan få input och feedback om hur man kan gå vidare med sina idéer. 


Kvällens inspiratörer är Sabrin Jaja från Pantrarna och Futuro Berg från Cinema Politica Malmö, som kommer att berätta om sitt arbete och dela med sig av sina erfarenheter av aktivism. Under kvällen kommer också en panel att vända och vrida på frågan vad kultur kan förändra, och möjlighet kommer finnas att mingla och träffa andra arrangörer med samhällsförändring som drivkraft.

–    Alla som arbetar med kultur och arrangemang eller om man är intresserad av att börja arrangera, är välkomna. Vi har inga specifika krav på att man måste vara i en viss ålder eller arrangera en viss typ av arrangemang. Vi vill skapa kontaktytor och hoppas på att människor blir inspirerade och kanske träffar man någon som man vill samarbeta med. 

 
Undrar du något är du välkommen att höra av dig till: 


Astrid Ekermo, på Kultur i Väst
070 082 40 57
astrid.ekermo@kulturivast.se
eller till 
Anna Malmer, på Staden är Din:
073 642 88 58
stadenardin@gmail.com
 
 

Medverkande inspiratörer:

Futuro Berg är fotograf med Malmö som bas. Hans inspiration kommer från urban exploration, street culture och arkitektur. I hans arbete är alltid människan i fokus. Futuro har studerat Freds- och konfliktvetenskap samt deltagit i en mängd olika icke-statliga organisationer. Sedan några år tillbaka är han en av projektledarna för Cinema Politica Malmö, en organisation som vill sprida och främja oberoende politiska dokumentärer med fokus på ämnen som miljöfrågor, krig och konflikter, kolonialism, genusfrågor, för att nämna några områden.

Sabrin Jaja är ordförande i föreningen Pantrarna sen 2 år tillbaka. Hon har bland annat varit med och utformat pantrarnas kulturverksamhet och arrangerat festivalen Speak your mind. År 2016 arrangerade föreningen Ortens konstfestival för första gången, där verk från omkring trettio konstnärer från orten ställdes ut.

Info Staden är Din:
Staden är din är ett mobilt kulturinitiativ med syfte att utmana segregationen i Göteborg. De är ett kreativt kollektiv som med hiphop och kunskap som verktyg tar de plats i staden. Du kan läsa mer på stadenardin.com

Ida Northfell
Kommunikationschef, Kultur i Väst
ida.northfell@kulturivast.se

Kultur i Väst

Kultur i Väst är en av Västra Götalandsregionens kulturförvaltningar och vi får vårt uppdrag från kulturnämnden. Grunden i vårt arbete handlar om att stärka konsten och kulturen, samt att öka kunskapen om de positiva effekter kulturen har i samhället. För att kunna åstadkomma det, samarbetar vi med andra aktörer, regionalt, nationellt och internationellt. Läs mer på kulturivast.se

Kontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Anna Härdig

Kommunikatör

anna.hardig@vgregion.se

072-213 03 69

Zara Tellander

Kommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23

Marina Andersson

Kommunikatör

marina.ev.andersson@vgregion

070-085 29 00

Malin Strandlund

Kommunikatör

malin.strandlund@vgregion.se

072-175 53 35

Camilla Lindberg

Kommunikatör

camilla.p.lindberg@vgregion.se

072 038 74 45