Nu inleds årets säsong av Musik i Stadsparken! Först ut är onsdagens konsert med blåsorkestern Lyran. Därefter ges fria konserter i Kalmar Stadspark varje onsdag till mitten av augusti. Familjescenen bjuder i år på både dock- och musikteater, en hiphopsaga och en barnopera samt urban dans med beatboxing!

I år gästas stadsparkscenen av inte mindre än tre internationella akter. Den 5 juli spelar Freedoms Trio lekfull instrumentalmusik med musiker från Moçambique, Brasilien och Norge. En vecka senare blir det en dubbelkonsert med John Spillane och John Carter, båda från Irland. John Spillane är en hyllad singer-songwriter vars sånger har tolkats av en rad artister. På Irland är han också känd för TV-serien ”Spillane the Wanderer”. Den 19 juli framför den australiska trion The String Contingent bluegrass, folkmusik, jazz och klassiskt från ”Down Under”. 20-årsjubilerande West of Eden spelar keltisk och irländsk musik den 26 juli. Anders Linder gästar Stadsparken den 12 augusti med New Orleansjazz som en del av Kalmar Stadsfest.

Familjescenen inleds med dockteater och rotfrukts-dockworkshop i Smedby den 30 juni och fortsätter med musikteater i Stadsparken varje söndag i juli. Bland annat bjuds det hiphopsaga och barnopera. Den 21 juli gästar dansgruppen Freestyle Phanatix Norrliden centrum och kör en laddad, urban dansföreställning med beatboxing i världsklass. Pappa Kapsyl gör också en efterlängtad comeback med sina populära dinosaurielåtar i Stadsparken den 11 augusti.

Musik i Stadsparken arrangeras av Kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar. Familjescenen presenteras i samarbete med Länsmusiken, Kalmar Teaterförening och Riksteatern. För hela sommarens fria program, ladda ner den nya Kalmarappen ”kalmar official” eller se:

www.kalmar.com\musik-i-stadsparken

http://www.kalmar.com/sv/familjescenen

Pressbild 1: Irländska John Spillane spelar i Stadsparken den 12 juli.

Pressbild 2: West of Eden besöker Kalmar på sin jubileumsturné den 26 juli.

Pressbild 3: Freestyle Phanatix med sin laddade dansföreställning Bust da Breakz II. 

Pressbild 4: Freedoms Trio gästar Stadsparken den 5 juli.

Pressbild 5: The String Contingent från Australien spelar folk, bluegrass, jazz och klassiskt.Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad.


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41