Nästa vecka får Kalmar besök av två ungdomsorkestrar från Tyskland. På måndagskvällen bjuder LaJazzO från Mecklenburg-Västpommern in till en svängig storbandskonsert i Stadsparken. Samma eftermiddag spelar Bernsdorf ungdomsblåsorkester vid Kalmar Slotts entré. Då varvas traditionell och klassisk orkestermusik med folk, pop och rock.

La JazzO firar sitt 20-årsjubileum som ungdomsjazzorkester med en konsertresa i Sverige. De har sin bas i Mecklenburg-Västpommern som har en lång historia av kulturellt och ekonomiskt utbyte med Sverige. Området tillhörde under nästan 200 år det svenska kungariket. Idag finns 15 vänortssamarbeten mellan regionens städer och svenska orter.  Konserten ingår i sommarprogrammet Musik i Stadsparken och kommer att bjuda på storbandsjazz med ett så ovanligt inslag som hammondorgel!

Bernsdorfs ungdomsblåsorkester besöker Kalmarområdet under en knapp veckolång vistelse. Sina första spelningar gör orkestern vid slottsentrén på Kalmar Slott på måndag eftermiddag kl.14:00 och kl.15:30. På tisdag lunch spelar de på Borgholms Torg och på onsdag inleder de kvällens Allsång på Skansen i Färjestaden. Under Kalmar Stadsfest kan besökarna ta del av orkesterns musikparad på Kvarnholmen vid lunchtid på torsdagen. Blåsorkestern har prisats internationellt och har turnerat såväl i Europa som i Afrika.

Mer orkestermusik bjuds i Stadsparken på onsdag kväll då Kalmar Musiksällskap ger en konsert. Kvällens sommarvärd är kommunalrådet Johan Persson och dirigerar gör Kulturskolans dirigent Kajsa Boström. När Stadsfestprogrammet klingat ut avslutar Kalmar Dragspelsklubb med allsång och dragspelskonsert under söndagskvällen.

 

För mer information, kontakta:
Harald Erici, producent Musik i Stadsparken/Familjescenen, tel: 0480-450688 eller e-post: harald.erici@kalmar.se
 


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 
Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41