Fotograf/Källa: Joanna Kohnen, Länsstyrelsen Kalmar län

Under Världsarvshelgerna i september, närmare bestämt 11 september på vandringens dag, invigs Penåsa i Mörbylånga kommun till Sveriges första så kallade wellbeingplats. Invigningen är en del av en satsning på att medvetandegöra och sprida konceptet kring wellbeingturism (välmåendeturism) och lyfta särskilt rofyllda platser som bidrar till välmående för besökaren. Invigningen arrangeras av Linnéuniversitetet, Länsstyrelsen Kalmar län, och Energikontor Sydost.

 

Upplev Penåsa och lär dig mer om att semestra hållbart

Penåsa är en rofylld plats för kontemplation och avkoppling där du som besökare du kan uppleva Ölands unika och omväxlande landskap, mitt ute på Alvaret i södra Ölands världsarv.

Alla intresserade är välkomna att delta på invigningen av wellbeingplatsen. Ta chansen att uppleva den vackra naturen, gå en tipspromenad och lär dig mer om hållbar turism, friluftsliv, biologisk mångfald och hur du kan semestra på ett hållbart sätt som bidrar till ditt, naturens och andras välmående!  

Joanna Kohnen, samordnare inom wellbeingturism och Per Markus Jönsson, friluftlivsamordnare och projektansvarig från Länsstyrelsen Kalmar län, finns på plats under dagen för att svara på frågor. Medverkar gör också det öländska wellbeingföretaget Mittlandsgården.
 

Plats: Penåsa rastplats, intill Lilla Dalby och Bjärby naturreservat utanför Kastlösa

När: 11 september, kl 10.00 - 15.00

Deltagandet är kostnadsfritt och det krävs ingen anmälan.
 

Mer information om invigningen finns att läsa på lansstyrelsen.se

Läs mer om satsningen på wellbeingtourism.com

Läs mer om Världsarvshelgerna på sodraoland.com

Satsningen på wellbeingturism - SB WELL, drivs av Linnéuniversitetet i samverkan med Energikontor Sydost, Länsstyrelsen Kalmar län, samt partners i Danmark, Polen, Litauen och Tyskland. Projektet finansieras av Interreg South Baltic, Energimyndigheten och Region Kalmar län.
 

Kontakt

Joanna Kohnen
Samordnare inom wellbeingturism, SB WELL
Länsstyrelsen Kalmar län
Tfn: 0723 25 42 43 Mejl: joanna.kohnen@lansstyrelsen.se 

  

VI STÖDJER FÖRETAG & OFFENTLIGA AKTÖRER I ENERGI- OCH KLIMATARBETET på uppdrag av kommuner, landsting och regioner i Sydost.

Energikontor Sydost AB - Energy Agency for Southeast Sweden
Smedjegatan 37
352 46 Växjö, Sweden
Tel: +46 (0)470-76 55 60
Webb: energikontorsydost.se

 Kontakt


Johanna Wallin

Kommunikatör

johanna.wallin@energikontorsydost.se

0709-21 60 56