Nu släpps programmet för Musik i Stadsparken och Familjescenen. Från den 19 juni bjuds det fria konserter i Kalmar Stadspark varje onsdag till mitten av augusti. I Stadsparken, Norrlidsparken, Smedby och Rockneby arrangeras barn- och familjeföreställningar.

Musik i Stadsparken gästas av Quilty den 31 juli. Gruppen firar 25-årsjubileum och har med sin irländska folkmusik älskats av publiken genom ett kvarts sekel. Den 3 juli bjuds det balkan- och reggaesväng med gruppen Apolonia och den 1o juli blir det öländsk blues med Bluesgaraget. Den 17 juli kommer några av regionens bästa jazzmusiker i Jazzakademi Södra Öland att bjuda på jazzpärlor och den 24 juli blir det franska chansoner med sångerskan Lene Sörensen.

Familjescenen inleds med dansföreställningen Blommornas vals den 5 juli. Det är dansgruppen Big Wind som inleder Kalmar Dancing Days med föreställningar på Skansen Rockneby och i Norrlidsparken. Söndagarna i juli bjuds det musikteater i Stadsparken. Glada Hund kommer att ge föreställningen Janni hittar hem den 14 juli. Den 7 juli spelas Flickan som aldrig var rädd och den 21 juli bjuds publiken på Ulrikas smålåtar. Den 26 juli spelas Commedia-föreställningen Vulgära efterspel med Teater 7 på Smedjan i Smedby och den 28 juli får publiken träffa koraspelaren Lamine Cissokho som presenterar västafrikansk musik.  

Musik i Stadsparken arrangeras av Kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar. Familjescenen presenteras i samarbete med Länsmusiken, Kalmar Teaterförening och Riksteatern. För hela sommarens fria program, ladda ner Kalmarappen ”Kalmar official” eller se:
www.kalmar.com\musik-i-stadsparken
http://www.kalmar.com/familjescenen

För mer information, kontakta:
Harald Erici, producent Musik i Stadsparken/Familjescenen, tel: 0480-45 06 88 alt harald.erici@kalmar.se 


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 
Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41