Karta över bygget.

En enig kommunstyrelse klubbade under tisdagen igenom förslaget till 72 nya hyreslägenheter i Bergeforsen. Genom beslutet får byggherren, Acasa Bostad ensamrätt att arbeta vidare med planeringen av byggprojektet och ett kommande köp av marken. Dessutom kommer Acasa bostad AB bygga i trä, vilket är värdefullt för ett hållbart bostadsbyggande.

Trots coronapandemin befinner sig delar av Timrå i en expansiv fas. Fler och fler söker sig till kommunen och inför delårsrapporten 2020 redovisade Statistiska Centralbyrån, SCB att Timrå växer med 38 personer, vilket är en stor ökning i förhållande till befolkningsmängden.

-Det är mer än glädjande att Acasa Bostad AB väljer att bygga hyreslägenheter i Bergeforsen. Dels för att det finns ett behov inom kommunen, dels för att det understryker Timrås attraktivitet. Att bolaget dessutom väljer att bygga i trä, gör saken än mer glädjande, säger kommunstyrelsens ordförande Stefan Dalin.

Acasas satsning går helt i linje med den trähusstrategi som Kommunfullmäktige antog 2019 för att främja och sträva ett hållbart byggande.

-Nu ser vi ännu ett bostadsbolag som valt Timrå som etableringsort genom att bygga hyreslägenheter i Bergeforsen. Det här är helt rätt att de bygger i trä- det är den väg vi ska gå, säger oppositionsrådet Tony Andersson.

- Genom våra medarbetare har vi fått upp ögonen för den här regionen och vi ser att det finns ett behov i Timrå av det vi kan erbjuda och det här är mycket glädjande för oss, säger Matz D Edlund, partner, Acasa Bostad.

Acasa Bostad startade sin verksamhet 2014 och bygger bostäder runt om i Sverige. Just nu pågår bostadsprojekt i Enköping, Ronneby och Gagnefs kommuner. Bolaget bygger hus i trävolymer som fraktas på lastbil till byggplats för montering. Husen är välisolerade och mycket energisnåla. Lägenheterna har en god modern standard. Platsen för byggandet är Blomkålsgatan/Kålrotsgatan i Bergeforsen och beräknad byggstart 2021 med inflyttning under första kvartalet 2022. Lägenheter som byggs är en-, tre-, och fyrarumslägenheter.  

- Vi tror att det finns en stor målgrupp som vill bo i en ny och modern bostad och  bostadshusen kommer att ha hiss, vilket vi vet saknas i många bostadshus i Timrå idag, säger Matz D Edlund, Acasa Bostad.

Månadshyran för en trerumslägenhet eller fyrarumslägenhet kommer att kosta mellan 7650 kronor till 8500 kronor.

 

Mer information:

Stefan Dalin, kommunstyrelsens ordförande, tfn 073-270 95 39 

Tony Andersson, oppositionsråd, tfn 070-190 36 36

Matz D Edlund, Acasa Bostad, tfn 076-8331630


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommun


Platser

Västernorrland

Taggar

Timrå

Kontakt