33-årige Johan Mattsson har anställts som ny verksamhetskoordinator på Sveriges Veteranförbund, med ansvar för att stötta och utveckla förbundets 29 lokalföreningar.

1 mars tillträder Johan Mattsson tjänsten som verksamhetskoordinator på Sveriges Veteranförbunds nationella kansli. Johan Mattsson kommer vara ansvarig för att stötta och utveckla veteranförbundets 29 lokalföreningar runtom i landet, som är själva hjärtat av den stödverksamhet och gemenskap som SVF ger Sveriges alla civila och militära utlandsveteraner.

– Det kommer bli både roligt och utmanande att ta mig an rollen som verksamhetskoordinator. Våra lokalföreningar är det viktigaste vi har för att ge medlemmarna, Sveriges veteraner, både stöd, sammanhållning och gemenskap, och för att bygga erkänsla och respekt i samhället, säger Johan Mattsson.

Veteran och tidigare försvarsutbildare
Johan Mattsson är själv veteran från KS21 i Kosovo 2010 som skyttesoldat, och han är ordförande i Veteranerna Uppland. Med sina 33 år är han ung i veteransammanhang, och ett exempel på de många unga veteraner som vill engagera sig i veteranförbundet. Johan Mattsson är utbildad civilekonom inom internationell ekonomi och marknadsföring. Han är i dag revisor på KPMG i Uppsala och har tidigare även arbetat för Försvarsutbildarna.

– Mitt fokus kommer att ligga på att öka medlemsantalet för förbundet i stort, med målet att majoriteten av svenska veteraner ska vara medlemmar inom 5–10 år, och stötta föreningarna i att utvecklas och bli så bra de kan bli med de förutsättningar de har. Samtidigt vill jag också främja mera samarbeten mellan föreningarna och med lokala aktörer. Ett av mina mål kommer vara att besöka alla föreningar minst en gång per år i deras ordinarie verksamhet för att möta medlemmarna för att få deras synpunkter hur förbundet ska utvecklas, säger Johan Mattsson.

 

 


Sveriges Veteranförbund finns till för alla svenska veteraner. En veteran är en person som internationellt deltagit i fredsfrämjande eller humanitära insatser. Det kan vara en brandman som hjälpt till utomlands vid en jordbävningskatastrof, en polis som arbetat utomlands för Rikspolisstyrelsen eller en soldat som gjort FN-tjänst. Den gemensamma nämnaren är att de har ställt upp när världssamfundet kallat till insatser för fred i världen.

H.K.H. Prins Carl Philip är höge beskyddare av Sveriges Veteranförbund. 
Kontakt


Martin Ruist

Presskontakt

martin.ruist@fourpr.se

073-9321262

MariAnne Boström

Generalsekreterare

marianne@sverigesveteranforbund.se

070-879 90 84