Omslag: Livsfrågan och evangeliet. Fotograf/Källa: Illustratör: Moa Schulman

Nu är handledningen Livsfrågan och evangeliet ute i butik. Det är en praktisk handledning till Verbums Bibeln, konfirmand. Här får läsaren inspiration och redskap att använda i kyrkans undervisning men även praktiska tips och idéer på hur man kan arbeta så att livsfrågan möts av evangeliet.

- Förhoppningen är att både teologen och pedagogen ska känna igen sig i boken. Den är ett försök att skriva en teologiskt motiverad pedagogik. Det är kyrkans väg framåt, säger författaren Jonas Eek. 

I Livsfrågan och evangeliet, Bibeln i kyrkans undervisning får du:

  • En bok som knyter Bibeln närmare kyrkans undervisning
  • En teologisk-pedagogisk bok som förenar teori och praktik
  • En introduktion till kyrkans undervisning, ett inlägg i debatten och praktiska bibelövningar
  • En praktisk handledning med bibelövningar samt specifika övningar till Bibeln, konfirmand

"Jonas Eeks Livsfrågan och evangeliet är ett mycket efterlängtat verktyg i arbetet med Bibeln i kyrkans undervisning. Jonas ger här stor inspiration och reflektion kring kopplingen mellan Bibelns berättelser och våra egna livsberättelser.

Själva metoddelen erbjuder många goda tips om bibelberättelser kopplat till film, musik, bilder, värderingsövningar, frågesport m.m. Det här materialet kommer definitivt att göra en positiv skillnad i arbetet med konfirmander."

 Britt-Marie Frisell, församlingspedagog och tidigare konfirmandkonsulent vid Härnösands stift

Författarpresentation:

Jonas Eek präst och religionspsykolog, har arbetat med konfirmander i över 30 år, samt föreläst och forskat om kyrkans undervisning i över 20 år.

Produktfakta:

Text: Jonas Eek

Förlag: Verbum AB

Omslag: Moa Schulman

Sättning: Aina Larsson

ISBN: 978-91-526-3798-2

Pris från: 249 kr/st

Mer information om Livsfrågan och evangeliet, Bibeln konfirmand och andra kompletterande produkter finns på verbum.se/bibelnkonfirmand

 

 

Verbum AB är kyrkans eget mediahus och den ledande utgivaren av teologisk litteratur på marknaden. Vårt mål är att främja kyrkans röst i dagens och framtidens samhälle med hjälp av mediaprodukter av högsta kvalitet. Vi är mycket stolta över vår historia samtidigt som vi drivs av en vilja att förändra, utveckla och tillgängliggöra vårt innehåll i alla kanaler.

Våra produkter riktar sig primärt mot kyrkor och församlingar men utgivningen speglar även livsfrågor, andlig vägledning och barnböcker för allmänheten.

Verbum ger ut Kyrkans Tidning och Sändaren och är dotterbolag inom Berling Media AB.
Kontakt


Sofie Kalodimos

Marknadsansvarig Bok

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin

Marknadsansvarig

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28