Jörgen Thorn har utsetts till ny sjukhusdirektör för Skaraborgs Sjukhus. Han är idag primärvårdschef inom Närhälsan, Västra Götalandsregionen, en tjänst som han haft sedan 2011.

Jörgen Thorn

– Under sin tid i Västra Götalandsregionen har Jörgen Thorn visat att han är stabil och trygg i sitt ledarskap. I honom får Skaraborgs Sjukhus en utvecklingsinriktad och beslutskraftig chef som månar om att få med sig medarbetarna, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Jörgen Thorn är läkare och docent. Han disputerade vid Göteborgs Universitet 1999 och fick sin docentkompetens 2003. 2006 tog han specialistläkarexamen och han har varit flitigt engagerad som sakkunnig inom bland annat den akademiska världen. Under åren 2007-2011 var han verksamhetschef vid vårdcentralen Biskopsgården. 2011 tillträdde han som primärvårdschef i Västra Götalandsregionen.

– Jörgen Thorns erfarenhet från hälso- och sjukvården, Närhälsan och av samverkan med andra vårdaktörer, exempelvis kommuner, kommer att främja sjukhuset. Med sin bakgrund både som läkare och docent, och med sitt engagemang i forskning och hälso- och sjukvård kommer Jörgen Thorn att bidra till Skaraborgs Sjukhus utvecklingsintensiva verksamhet och profil, säger Ann-Sofi Lodin.

– Jag ser fram emot mitt nya uppdrag. Med mig till den nya tjänsten tar jag ett stort nätverk som jag byggt upp genom många års samarbete med andra vårdaktörer och akademin. Efter flera år i primärvården ska det bli roligt och spännande att få ta tag i sjukhusvärldens utmaningar. Jag ser fram emot att träffa mina nya kolleger och tillsammans med dem sätta mig in i verksamheten, säger Jörgen Thorn.

Jörgen Thorn tillträder den 1 februari och efterträder då Lars Johansson som börjar som direktör för utbildning och kultur i Region Jönköpings län

Kontaktpersoner

Regiondirektör Ann-Sofie Lodin, 070-632 11 65, Jörgen Thorn, 070-938 36 38


Bifogade filer

 Jörgen Thorn

 Release


Västra Götalandsregionen, VGR, ska bidra till ett gott liv för människorna i Västra Götaland – det är vårt övergripande uppdrag. Det gör vi inom våra områden: hälso- och sjukvård, tillväxt och utveckling, kollektivtrafik och kultur. VGR styrs av förtroendevalda politiker. De 149 ledamöterna i regionfullmäktige väljs av invånarna i de allmänna valen. VGR har ungefär 56 000 anställda som främst arbetar inom hälso- och sjukvården men vi har också verksamhet inom kultur, utbildning och kollektivtrafik.


Kontakt


Västra Götalandsregionens presstjänst

https://www.vgregion.se/aktuellt/press/

presstjansten@vgregion.se

010-441 41 99

Björn Johansson

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Anna Liljenberg

Presschef

presstjansten@vgregion.se

Anders Sandahl

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Patrik Rosell

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se