Till följd av Coronautbrottet väljer Närhälsan att tillfälligt stänga jourcentralerna i Mariestad och Falköping på helgerna för att koncentrera resurserna till Skövde och Lidköping. Stängningen sker mellan 4 april och 31 augusti. 

– Man kan säga att vi sommarstänger redan nu för att bättre klara av Coronautbrottet. Vi märker av ett mindre söktryck på dessa mottagningar och vi väljer därför att samla personalen på två ställen  istället för fyra, säger Beate Poetzsch, primärvårdschef Närhälsan. 

Skövde och Lidköping tar över 

Mariestads och Falköpings jourcentraler har normalt öppet lördagar och söndagar klockan 11 – 17. Från lördag 4 april tar istället Lidköping närakut och Skövde jourcentral emot patienter från Mariestads och Falköpings områden. Öppettiderna för Lidköping närakut och Skövde jourcentral är klockan 17 – 22 på vardagar och 11 – 17 på helger.

– Det är så här vi brukar göra under sommarmånaderna så förhoppningsvis är det inget nytt för våra medarbetare och invånare. Men i år blir det en lite längre period än normalt. Vi hoppas att alla har förståelse för detta och att vi måste optimera våra resurser för att bekämpa smittspridning och ta hand om sjuka, säger Beate Poetzsch. 

Vårdcentralerna öppna som vanligt

Förändringen påverkar inte Närhälsans vårdcentraler som har öppet som vanligt. 

Kontakt
Beate Poetzsch
primärvårdschef
beate.poetzsch@vgregion.se
070-055 16 68

 

Vi utvecklar primärvård i världsklass. Vi finns på hundratals platser runt om i Västra Götaland och med cirka 5.200 medarbetare finns vi nära invånarna i Västra Götaland och gör skillnad för deras liv och hälsa. Närhälsans mottagningar består av vårdcentraler, rehabmottagningar, barnavårdscentraler, jourcentraler och vi finns även digitalt. Närhälsan i siffror (2019) · På vårdcentralerna genomfördes 2,6 miljoner besök · På rehabmottagningarna genomfördes 860.000 besök . På mottagningarna för ungas psykiska hälsa genomfördes 3.100 besök . Via appen Närhälsan online genomfördes 22.000 videobesök (utöver läkare kan du nu även träffa sjuksköterska och psykolog) . Vi är nu över 5.200 medarbetare inom Närhälsan varav 1.000 är läkare.Kontakt


Victor Friberg

Presskommunikatör

victor.friberg@vgregion.se

0722-015549

Anders Wikstrand

Kommunikatör

anders.wikstrand@vgregion.se

076-831 32 85