Sveriges kommuner och regioner, SKR, meddelade idag att Kalmar tillsammans med nio andra svenska kommuner blir modellkommuner för äldreomsorgens digitalisering.

‒ Idag får vi fira! Kalmar har höga ambitioner inom just digitalisering och e-hälsa och det är en av grundpelarna för att omsorgen ska nå topp 30, säger Michael Ländin (S), omsorgsnämndens ordförande.

‒ Vi är jättestolta över att bli utvalda som modellkommun, som en av tio kommuner i Sverige. Det är en fantastisk chans till fortsatt utveckling, och vi får dessutom bra former för att dela med oss vidare till andra, säger Mattias Ask, förvaltningschef på omsorgsförvaltningen.

Såhär skriver SKR, Sveriges kommuner och regioner, om modellkommuner på sin webb:
”Modellkommunerna ska stötta andra kommuner och de regionala stödstrukturerna för digitalisering av olika tjänster. Utöver det ska modellkommunerna genomgående implementera ytterligare digitala lösningar i den egna kommunen för att generera kunskap och erfarenhet som ska komma hela landet till del.

De tio kommunerna får ett extra ekonomiskt stöd för att möjliggöra tid för kunskapsspridning.”

För mer information, kontakta:
Michael Ländin (S), omsorgsnämndens ordförande, tel: 0705-94 45 10
Mattias Ask, förvaltningschef omsorgsförvaltningen, tel: 0480-45 35 05


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41