Nu är det klart att Kalmar Dancing Days kommer tillbaka! Den 5–11 juli blir det dansaktiviteter av alla de slag i Kalmar.

Precis som förra året avgörs den nationella danstävlingen Dansslaget i samband med evenemanget. Tävlingen hålls utomhus, på Larmtorget mitt i stan, lördagen den 6 juli. Dansare från hela landet kommer att tävla i Bugg, Boogie Woogie, Fox och WCS, d.v.s. West Coast Swing. Det blir också en Jack’n’Jill-tävling i Bugg, som är öppen för alla.

Under veckan kommer det dessutom att anordnas workshops och kringevenemang på temat dans. Bland annat kommer Musik på Larmtorget, som precis som vanligt hålls vid elva tillfällen i sommar, att viga kvällarna under Kalmar Dancing Days till dansband. Tisdagen den 9 juli spelar Black Jack och torsdagen den 11 juli spelar Scotts. Vid båda spelningarna kommer en dansbana att finnas på plats för den som är danssugen. Banden spelar dessutom två timmar längre än vanligt, mellan kl. 19 och 23.
– Det är många som har efterfrågat en dansbana tidigare år, så det känns jättekul att vi äntligen kan erbjuda det, säger Pär Israelsson, evenemangsansvarig, Destination Kalmar.

Larmtorgets dansgolv kommer att finnas på plats under hela veckan och förhoppningen är att fler dansaktiviteter ska tillkomma, både där och på andra platser runt om i Kalmar.
– Vi vill skapa en härlig dansfest som pågår hela veckan och vill därför passa på att bjuda in fler att delta. Alla som håller på med dans i olika former är välkomna att hänga på – från föreningar och studieförbund till krögare och kulturinstitutioner. Det kan handla om allt från prova-på-aktiviteter och workshops till dj-kvällar på Kalmars nattklubbar. Alla idéer är välkomna, säger Pär Israelsson.

Kalmar Dancing Days arrangeras av föreningen Spinnrockarna, Destination Kalmar och Kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar kommun.
Musik på Larmtorget arrangeras av Destination Kalmar i samarbete med krögarna på Larmtorget. Programmet för resten av sommaren släpps inom kort.

För mer information
om evenemanget Kalmar Dancing Days: Pär Israelsson, evenemangschef, Destination Kalmar, tel: 0480-45 34 08
om tävlingen Dansslaget och Spinnrockarnas workshops: Bert Olausson, Spinnrockarna, tel: 0708-92 90 71
om Musik på Larmtorget: Åke Andersson, vd, Destination Kalmar, tel: 0480-45 34 01

 

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93