Fotograf/Källa: Sara Jonasson

Under vecka 45 slår det nya biblioteket upp portarna. Biblioteket är beläget på Sveaplan i Posthusets gamla lokaler.

 

- Allt är inte riktigt klart än men vi väljer att öppna med något begränsad service, säger Christina Johansson, bibliotekschef.

 

Posthuset från 1947 som ritades av arkitekt L.E. Lallerstedt har omvandlats till ett klassiskt och samtidigt modernt bibliotek. Många av detaljerna från den forna byggnaden är bevarade och rymmer idag ett bibliotek på tre våningar, med en spektakulär familjeavdelning i den gamla posthallen.

 

- Under de första veckorna kommer biblioteket erbjuda guidade visningar. Det kommer även finnas ett invigningsprogram men på grund av situationen kommer vi endast ha förbokade aktiviteter för små grupper där man kan hålla avstånd, berättar Christina Johansson.

 

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi kan behöva låta besökare vänta utanför biblioteket för att bli insläppta. Det är viktigt att avstånd hålls även i en eventuell köbildning.

 

Huvudbibliotekets nya öppettider:

Måndag - torsdag 10:00 - 19:00
Fredag 10:00 - 18:00
Lördag - söndag 12:00 - 16:00

Måndag till fredag kl. 8.00-10.00 är café Systraströmmen öppet för tidningsläsare.

 

Läs mer här:

https://bibliotek.kalmar.se/web/arena

 

 

Kontaktpersoner:

 

Christina Johansson, bibliotekschef

0480-45 06 36

christina.johansson_4@kalmar.se

 

Veronika Nilsson, biträdande bibliotekschef

0480-45 41 37

veronika.nilsson_1@kalmar.se


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 70 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Ämnen

Kultur

Platser

Kalmar

Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41