Kalmar kommun intensifierar integrationsarbetet genom att nästa år ha två integrationsutvecklare på verksamheten Integra. Integrationsutvecklarna kommer ha ett fördelat ansvar och ges därmed möjlighet till ett tydligare fokus på särskilda politiska uppdrag.

Magnus Carrington kommer bland annat arbeta mot näringslivet och internt inom Kalmar kommun för att hjälpa företag och kommunens förvaltningar att få in ny kompetens och mångfald i sina verksamheter. Satsningar görs på att arbeta mot utrikesfödda personer med tidigare akademiska studier men som inte kommer in på arbetsmarknaden. Det är ett politiskt uppdrag från utskottet för integration och arbetsmarknad.

Violeta Öhman kommer att fokusera på ett djupare samarbete med föreningar och studieförbund. Idag är det många föreningar som ingår i samarbetet men ambitionen är att få kontakt med fler. Detta är också är ett politikiskt uppdrag från Integrationsrådet som leds och startades upp av kommunalråd Dzenita Abaza (S).

 

Kontakta gärna oss för mer information

Magnus Carrington, integrationsutvecklare, 0480-450138 / 070 345 22 63

Violeta Öhman, integrationsutvecklare, 0480-450034, 072 545 90 45


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41