Hemtjänstföretaget Gertrude Care har den 28 oktober 2019 försatts i konkurs i Karlskrona tingsrätt. Med anledning av konkursen häver Kalmar kommun avtalet med Gertrude Care AB som utförare av hemtjänst från den 31 oktober.

– Vi har lämnat beskedet om avtalshävningen till utsedd konkursförvaltare. Vårt fokus nu är att omsorgstagarna ska få möjlighet att välja en ny utförare av hemtjänst och framför allt att det ska bli en trygg och säker övergång för de här personerna, säger Mattias Ask, förvaltningschef på omsorgsförvaltningen.

Gertrude Care utför idag hemtjänst till tolv omsorgstagare inom Kalmar kommun, samtliga i omsorgsförvaltningens upptagningsområde. Hemtjänsttagarna  kommer att få möjlighet att välja om de vill ha Kalmar kommun eller en privat LOV-aktör som utförare av hemtjänsten.

Berörda omsorgstagare blir inom kort att bli kontaktade av kommunens biståndshandläggare, som kommer att informera personerna om vad som händer nu samt vilka alternativ som finns.

För mer information, kontakta:
Mattias Ask, förvaltningschef omsorgsförvaltningen, tel: 0480-45 35 05


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41