Svenska Jämställdhetspriset är en nationell utmärkelse som årligen delas ut till en aktör som genom sin verksamhet bidragit till ett mer jämställt samhälle.

Syftet med priset är att uppmärksamma, belöna och sprida goda jämställdhetsinsatser och på så sätt inspirera fler organisationer att påbörja, utveckla och fördjupa sitt jämställdhetsarbete. Priset syftar även till att höja statusen på jämställdhet som politik- och kompetensområde.

"Runt om i landets kommuner ser vi en tendens till att jämställdhetsarbetet backar. I Kalmar kommun är det annorlunda, här bedriver vi sedan många år tillbaka ett aktivt strategiskt jämställdhetsarbete. Det är glädjande att vårt arbete ger resultat."

Liselotte Ross, kommunalråd med anvar för jämställdhet

 

Mer information finns på: http://forumjamstalldhet.se/

 

Kontakt

Ann-Sofie Lagercrantz, Strateg, social hållbarhet

Tfn. 0480 450163

mobil 070 224 53 53

Ann-sofie.lagercrantz@kalmar.se

 

 


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 70 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41