Fotograf/Källa: Jan Magnusson, Kalmar kommun

Örtrika, blommande ängar och betesmarker är en viktig naturtyp för pollinerande insekter, och i takt med att de har försvunnit i vårt landskap så har även insekterna försvunnit.

Ett sätt att hjälpa våra bin, blomflugor och fjärilar är att låta våra stadsnära art- och örtrika gräsmattor få blomma ut. Därför minskar vi nu klippningsfrekvensen på utvalda gräsmattor.

När vi låter bli att klippa gräsmattorna så ofta får blommorna möjlighet att komma upp och blomma, vilket ger pollinerande insekter en chans att hitta föda, berättar Anna Thore (S), ordförande i vatten och miljönämnden.

De så kallade gräsmatteängarna är bara en del i ett större projekt för biologisk mångfald som startats på Kalmar kommun och som kommer att innebära fler satsningar framöver.

För mer information kontakta:
Frida Gustafsson, strateg ekologisk hållbarhet,
frida.gustafsson_1@kalmar.se , 0480 – 45 39 80

Anna Thore (S), ordförande i vatten- och miljönämnden
anna.thore@wsp.se, 072 – 553 02 71


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Henrik Nilsson

Kommunikationschef

henrik.nilsson@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 58

0703-99 07 71