Kalmar kommuns kulturpris tilldelas person eller förening som har utfört en värdefull gärning inom kulturområdet i Kalmar kommun.

Kulturpriset kan bara tilldelas samma person eller förening en gång. Kulturpriset kan utdelas årligen inom ramen för det belopp kultur- och fritidsnämnden beslutar för ändamålet. Person som nomineras till priset ska vara bosatt i Kalmar kommun eller vars kulturella verksamhet har samhörighet med kommunen. Förening som har blivit nominerad skall ha sin hemvist i kommunen och vara verksam där.

Kulturpriset 2019

Anna och Martin Rydell tilldelas 2019 års kulturpris för sitt hängivna arbete med att underhålla ung som gammal. Paret har lyckats blanda humor med allvar och gjort avtryck lokalt såväl som nationellt. SM-guldsvinnande Kalmarsundsrevyn har roat oss i tio år och vi ser fram emot tio till.

Priset delades ut på Kalmar teater den 12 december av Marianne Dahlberg, kultur- och fritidsnämndens ordförande.

 

Marianne Dahlberg

Ordförande Kultur- och fritidsnämnden

070-2 89 71 55

marianne.dahlberg@kalmar.se

 


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41