Fotograf/Källa: Destination Kalmar

Just nu pågår planeringen för fullt inför Kalmar Dancing Days, som drar igång på fredag. I år är aktiviteterna fler än tidigare – och de äger rum på fler platser.

Den är andra gången Kalmar Dancing Days anordnas och precis som förra året är den nationella tävlingen Dansslaget en av höjdpunkterna. Tävlingen äger rum lördagen den 6 juli och har deltagare från hela landet, som kommer att tävla i Bugg, Boogie Woogie, Fox och WCS, som är en förkortning för West Coast Swing. Det blir också en Jack’n’Jill-tävling i Bugg, som är öppen för alla.

Under veckan anordnas det dessutom workshops och kringevenemang på temat dans. Ett exempel är Musik på Larmtorget, som viger två musikkvällar till dansband. Tisdagen den 9 juli kommer publiken att få dansa till Black Jack och torsdagen den 11 juli kan de dansa till Scotts.

Dansbanan som byggs upp på Larmtorget kommer att finnas på plats hela veckan och där anordnas dansevenemang av olika slag – från uppvisningar till prova-på-aktiviteter.  Publiken kommer också att kunna dansa till skön musik i olika genrer.

Även på andra platser i stan kommer det att finnas Dance Spots med aktiviteter, t.ex. i Kalmar Gästhamn, Stadsparken, Norrlidsparken, Skansen i Rockneby och Dansanten. Här kommer besökarna att kunna uppleva allt från Linedans till Fortnitedans.

Om Kalmar Dancing Days
Kalmar Dancing Days äger rum den 5–11 juli och arrangeras av föreningen Spinnrockarna, Destination Kalmar och Kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar kommun.

Hela programmet finns på:
kalmar.com/sv/kalmar-dancing-days

För mer information:
om evenemanget Kalmar Dancing Days: Pär Israelsson, evenemangschef, Destination Kalmar, tel: 0480-45 34 08
om tävlingen Dansslaget och Spinnrockarnas workshops: Bert Olausson, Spinnrockarna, tel: 0708-92 90 71

 

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!


Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93