Coronapandemin innebär stora uppoffringar för enskilda, företag och samhället i stort. Kalmar kommun försöker aktivt arbeta för att motverka pandemins effekter. Ett led i detta arbete är att erbjuda lunchsändningar för äldre.

Hittills har dessa satsningar skett:

  • Näringslivspaket med bland annat takeaway-luncher för gymnasieelever. Det är en satsning som är dubbel, dels ger den alla ungdomar möjlighet till ett mål mat, dels gynnar satsningen cirka 80 restauranger i hela kommunen.
  • Under onsdagen presenterades en utökad satsning på föreningslivet på fem miljoner samtidigt som kommunen erbjöd hemsändning av mat och hushållsvaror till alla som är äldre än 70 år.

Idag presenterar kommunen ytterligare en satsning för att möta pandemins negativa effekter.

Från och med nästa vecka erbjuder kommunen lunchsändningar från Kalmar teater under namnet ”Kalmar LIVE”. Konceptet innehåller:

  • Aktuell samhällsinformation
  • Uppträdanden och framträdanden från kulturföretagare som musiker, artister och författare från Kalmar kommun. Kommunen ersätter dessa för sitt framträdande.
  • En gratis webbsändning som riktar sig till alla äldre än 70 år som sitter hemma.

Kalmar kommun är väldigt glada över att ha knutit till sig Anna Rydell, Martina Sundén och Karin Asmundsson för att hålla ihop denna satsning. De har gemensamt ett stort nätverk och kunskap.

– Det här är en exceptionell åtgärd i en exceptionell tid. Vi vill slå två flugor i en smäll. Det handlar dels om att via www.kalmar.se kunna erbjuda människor som sitter hemma något nytt och gratis, dels ge kulturföretagare en möjlighet att uppträda inför en ny publik och få betalt för det. På det sättet kan vi förhoppningsvis ha kvar våra duktiga kulturföretagare även efter pandemin, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S).

– Jag vill betona att samtliga partier i kommunfullmäktige står bakom denna och andra satsningar som vi gör just nu.
 

För mer information kontakta:
Kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S), 070-374 43 03, johan.persson@kalmar.se


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41