Temat på årets Musikhjälpen är Ingen människa ska lämnas utan vård. Senast Kalmar Slott var med i Musikhjälpen var 2017 då en natt på Kalmar Slott auktionerades ut, vilket fick slutpriset 122 100 kr.

Kalmar Slott håller tillfälligt stängt på grund av rådande rekommendationer, och tycker därför att det är extra viktigt att vara med igen.

- Vi blickar framåt och hoppas på en vår då vi kan träffas igen. Årets säsongutställning Behind the Horizon öppnar 27 mars, och även om livet inte är som vanligt då, hoppas vi på att ansvarsfullt kunna ta emot ivriga besökare, måhända i begränsad omfattning. För att ha något alldeles speciellt att se framemot och för att vara aktiva i Musikhjälpens ”Ingen människa ska lämnas utan vård”, pratade vi med konstnären Erik Johansson och kom fram till ett paket; en unik dag på Kalmar Slott tillsammans med Erik, berättar slottschef, Mimmi Mannheimer.

I paketet, som auktioneras ut, kommer vinnaren att få en signerad poster tillsammans med Eriks senaste bok, samt lunch i Kalmar Slottsrestaurang. Det speciella är dock en privat guidad visning av utställningen för två personer, tillsammans med konstnären, innan utställningen öppnar för allmänheten.

- Det är många som fascineras av Eriks verk och vi tror att många lockas av en privat visning. Där Erik kommer att berätta om sina bilder och sitt arbetssätt. Kanske avslöjas detaljer som en titt på egen hand inte skulle visa. Han är dessutom en mycket trevlig person, jag vet att det är flera i personalen som själva skulle vilja vinna detta pris, berättar Mimmi Mannheimer vidare.

Skulle visningen inte kunna genomföras i vår på grund av restriktioner kommer senare datum att bokas.

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!

Relaterade bilderKontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93