Hasse Nilsson tar oss med på en resa genom whiskyns ABC och inte minst, genom den svenska whiskyns historia. Hasse Nilsson är marknadsansvarig på Box Destilleri i Ådalen och en av de mest publicerade dryckesskribenterna i landet.

Under provningen på Kalmar Slott ger han en hel del tips om hur man bäst upplever och provar whisky. Vi får också veta mer om det norrländska destilleriet, som har blivit utsett till det mest intressanta nya destilleriet i världen.

– Vi kommer under kvällen att prova fem olika sorters whisky. Självfallet får vi även tillfälle att prova den omtalade Box-whiskyn berättar Hasse Nilsson.

Provningen vänder sig både till den som är nyfiken och vill veta mer och till den som har ett djupt intresse för whisky.

Whiskyprovningen hålls i Borgstugan på Kalmar Slott på Fars dag, söndagen den 13 november kl. 18.30. Innan provningen finns det möjlighet att avnjuta en tvårätters middag i Slottsrestaurangen, även den med smaker av whisky.

– Traditionen att fira pappa lite extra med en kväll på slottet känns fantastiskt rolig. Tidigare år har gått i humorns tecken och nu ville vi göra något nytt, som också passar in i slottets fantastiska lokaler, berättar Therese Börjesson som är ansvarig för evenemangen på Kalmar Slott.

Biljetterna släpps 25/8 kl. 10 och köps på Kalmar Turistbyrå eller via kalmarslott.se.

För mer information kontakta Therese Börjesson, 0480-45 14 95, therese.borjesson@kalmar.com Kalmar är inte bara en populär sommarstad. Här finns även ett modernt universitet, innovativa företag, massor av spännande evenemang och en historisk stadskärna i havsnära miljö.


Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93