Kalmar Slott har under många år erbjudit spökvandringen Fasor & illdåd. En populär spökvandring där varje föreställning varit slutsåld varje år. Nu släpper Kalmar Slott en helt ny vandring, som dessutom är coronaanpassad.

Den nya spökvandringen Ur mörkrets skuggor går genom slottets mörka salar och postejer. Besökaren får möta historien om en människas hemska öde. Ett öde som är baserat på verkliga händelser, vilket återberättas av flera gestalter och röster. Under den stundtals skräckinjagande vandringen lurar skuggor överallt, skuggor som ibland får långtgående konsekvenser.

Då Fasor & illdåd varit en populär spökvandring har Kalmar Slott under flera år pratat om att ta fram ytterligare en vandring. Sedan hösten 2019 har en projektgrupp arbetat med det nya konceptet och nu står en helt ny vandring klar för att ha premiär hösten 2020.

- Det känns fantastiskt kul att äntligen kunna presentera en ny spökvandring på slottet. Det är ett lite annat upplägg än Fasor & illdåd, än mer otäck om du frågar mig, säger Therese Börjesson, Evenemangsansvarig på Kalmar Slott.

- När Corona-pandemin bröt ut hade vi redan kommit ganska långt i projektet, men vi fick tänka om, och nu har vi hittat ett koncept som gör det möjligt att genomföra vandringen med avstånd, fortsätter Therese Börjesson.

Istället för en större grupp kommer besökarna att få gå i grupper om åtta personer, som gör att det finns bra utrymme för att hålla avstånd till varandra. Fyra skräckfyllda vandringar per kväll kommer att genomföras. Vandringen går genom slottets salar, men också genom postejerna, som besökarna inte så ofta har chans att besöka.

Ur mörkrets skuggor har premiär 29 oktober och kommer att erbjudas vid flera tillfällen i oktober och november. Biljetterna släpps kl. 10:00 lördagen den 19/9.
Åldersgräns är 15 år.

För mer information kontakta Therese Börjesson, 0480-45 14 95
therese.borjesson@kalmar.com

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!

Relaterade bilderKontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93