Destination Kalmar kommer från och med den 11 november att hålla Kalmar Slott stängt. Beslutet kommer efter gårdagens besked om att lokala allmänna råd införs i Kalmar län.

Råden gäller 10 november−8 december och innebär att alla som vistas i Kalmar län uppmanas att: 

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas, till exempel butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Undantag är nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Träningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare omfattas inte.
  • Undvik att ha fysisk kontakt med andra personer än de som du bor tillsammans med. Arrangera inte eller delta i exempelvis fester.

Med anledning av detta har Destination Kalmar fattat beslut om att stänga slottet för besökare fram till den 25 december. Stängningen omfattar även slottets evenemang och Slottsrestaurangen.

Evenemangen som berörs är Ur mörkrets skuggor (som skulle ha genomförts t.o.m. den 8 december) samt kvällens konsert som arrangeras av Kammarmusikföreningen. 

Slottsrestaurangen håller stängt fram till den 25 december, vilket innebär att det inte kommer att serveras några julbord. Även planerad Afternoon Tea, Smakmöten, After Work ställs in.

− Slottet är ett välbesökt besöksmål men i dessa mycket allvarliga tider då smittspridningen måste tryckas ner är det viktigt att vi tar ansvar och minskar möjligheten att fler kontaktytor än nödvändigt uppstår, säger Mimmi Mannheimer, slottschef, Destination Kalmar.

Under de veckor som Kalmar Slott håller stängt kommer det som vanligt att vara möjligt att följa slottet digitalt. Håll koll på slottets sociala kanaler!

facebook.com/kalmarslott
instagram.com/kalmarslott
youtube.com/kalmarslotts

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93