Kalmar Slott vill tacka alla besökare för ett fantastiskt år – och ge något tillbaka. Som julklapp ger de därför fri entré under jullovet, för alla barn till och med 17 år.

- Julen är ju barnens högtid så i år vill vi ge dem en julklapp i form av fri entré under mellandagarna. Självklart skall barnen ha det roligt när de kommer så vi fyller slottet med extra aktiviteter.

Inför Gustav Vasa året 2020 får barnen redan i jul lära känna kungen som steg iland strax söder om slottet och gå på tipspromenad i Gustav Vasas fotspår. Här finns även slottets eget bildbingo och slottsmusen Petits äventyr att följa genom slottet. Självklart finns även de permanenta utställningarna att kika på. 

Kalmar Slott kan se tillbaka på ett väldigt roligt år. Säsongsutställningen Van Gogh Alive – The experience blev en succé som slog besöksrekord. Besökarna lockades från hela Sverige och många besökare kom tillbaka för att uppleva den igen och igen.

I somras blev även Kalmar Slott utnämnt till ett av världens vackraste slott av den amerikanska nyhetskanalen CNN, en utnämning som fick hela Kalmar att bli stolt.

Exakt hur vackert slottet är gick att se när SVTs program Allt för Sverige gästade Kalmar Slott. Vackra vyer över slottsholmen varvades med bilder från fängelsehålor som avslöjade delar av slottets mörkare historia.

- Vi ser också tillbaka på en rolig sommar med Barnens slott och våra fina teatersamarbeten. Under vår och höst har vi haft flera utstålda föreläsningar. Vår etablerade och populära spökvandring Fasor och Illdåd och spökguidningarna för barn har varit utsålda varenda en. Säger Mimmi Mannheimer.

Samtidigt fortsätter utvecklingen för Kalmar Slott. I våras skrevs en ny tioårig utvecklingsplan mellan Kalmar kommun och Statens fastighetsverk. I somras öppnades en ny permanent utställning med Kalmar Slotts dolda skatter och i höstas gavs det ut en ny bok om Kalmar Slott.

Nu ser Kalmar Slott fram emot ett år med Gustav Vasa, men först hoppas de på en riktigt god jul! Julklappen gäller i vuxet sällskap 25/12 till 1/1, då slottet har öppet varje dag kl. 10 – 16.

 

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!

Relaterade bilderKontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93