Kalmarsundskommissionens årliga Kustmiljöturné arrangeras på onsdag den 16 september kl 10.00-16.00 för vattenrådsmedlemmar, politiker och offentliga tjänstepersoner i Kalmar län som jobbar med vattenfrågor.

Denna gång bär färden av till de djupa skogarna kring Emån och Virån. Vi ska få ta del av de första resultaten från två stora Life-projekt,  Grip on Life och Life Connects. Vi ska få se arbetet med att proppa diken och restaurera skogsmark, visning med lunch vid Stensjö by, filmvisning från Länsstyrelsens arbete med biotoprestaurering i Virån, få lyssna till vattenrådens verksamhet vid Marströmmen och Döderhultbäcken och sist, men inte minst, få se slutförvaret av muddermassor från Oskarshams hamnsanering.

För mer information om talare, hålltider och innehåll, se bifogat program. Bifogat finns även körkartor för hur man hittar till de olika platserna.

För mer information kontakta:

Susanna Minnhagen
0480-450172

Bodil Liedberg Jönsson
0491-764742
bodil.liedbergjonsson@oskarshamn.se


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41