För första gången var i veckan Kalmar, Oskarshamn och Mönsterås kommuner på plats tillsammans på arbetsmarknadsdagarna i Linköping för att marknadsföra och locka kompetens till Kalmarsundsregionen.

LARM, som är Linköpings Universitets Teknologkårs arbetsmarknadsdagar, lockar varje år cirka 7 500 studenter inom teknik, miljö- och IT-området.
– Genom vår närvaro i Linköping ville vi öka intresset för regionen bland dessa studenter. Vi har många attraktiva arbetsgivare inom Kalmarsundsregionen som söker med ljus och lykta efter arbetskraft, berättar Monica Björkegren Ohlson, som är inflyttarlots i Kalmar kommun. Genom att synas ute mer på olika arenor kan vi bidra till att väcka intresse och nyfikenhet menar hon.

Kommunerna som ligger vid Kalmarsund lanserade nyligen också ett gemensamt nyhetsbrev som ska locka till inflyttning. Målet med satsningen är att öka intresset för regionen och informera om de fördelar som finns med att bo vid Kalmarsund.
– Vi har många positiva värden som kan locka fler att flytta hit. Framtidstro, livskvalitet, närheten till havet, attraktiva arbetsgivare som söker folk är viktigt att lyfta fram. Vi är redan duktiga inom besöksnäringen men nu behöver vi lägga i en växel till och jobba än mer med kompetensförsörjning.

Norden, som är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem, är ett av företagen som hoppade på erbjudandet om att visa upp sig lite extra under dagen.
– Vi såg det här som en bra chans att visa upp oss och vårt varumärke nu när vi växer och söker mer kompetens, berättar Eric Pehrsson som är personalchef på Norden. Vi erbjuder intressanta och utmanande arbeten inom olika ingenjörsområden med möjlighet till en internationell karriär. Det ville vi visa upp.

För mer information kontakta:
Monica Björkegren-Ohlson, inflyttarlots, tel. 0480-45 00 64Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad.


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41