Illustration i kampanjfilm: Anna Stavreus

Hur är jag som förälder efter ett par glas vin? Hur uppfattas jag av mina vänner och kollegor när jag är påverkad?

Vecka 45 drar en länsregional kampanj igång med syfte att uppmärksamma riskbruk av alkohol hos främst vuxna och äldre. Målet är att få de som är nära ett riskbruk att reflektera över sitt drickande och bli medvetna om vilken hjälp som finns att få. Kampanjen innefattar både film och en folder och kommer bland annat att synas på bussar, i sociala medier och i samverkande myndigheters interna kanaler.

Kampanjen är ett samarbete i Kalmar län mellan Kalmar kommun, Länsstyrelsen, Landstinget, Regionförbundet, Nationellt kompetenscentrum anhöriga och länets övriga kommuner.

Kontakt:

Kjell Lindberg,
Drogsamordnare,
Kalmar mot droger
tfn. 0480-45 01 71Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad.


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41